Haberler

Yapı Sektöründe Yeni Bir Çağ Başlıyor

Tarih: 6 Ekim 2010

1989'dan bu yana gösterdiği faaliyetler ile, iç pazar payı %40 oranına ulaşan Prefabrik Yapı AŞ, gelişime açık vizyonu ile bu payı arttırarak lider kimliğini devam ettiriyor.

Dünyada 1950'li yıllarda Almanya, İngiltere, Japonya ve ABD'de başlayan, 1980 ve sonrasında daha da gelişerek Avusturya ve Kanada'da yaygınlaşan, Türkiye'de ise yoğun olarak 1999 yılı sonrasında gündeme gelen "hafif çelik yapı" kavramına yapılan yatırımlar Prefabrik Yapı AŞ'yi zaman içerisinde sahip olduğu teknoloji, tesis, yüksek kapasite ve geniş ürün yelpazesi ile sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı kuruluşlarından birisi haline getirdi. Daha az malzeme ile daha güçlü strüktür oluşturan, yapı maliyetini düşüren, üretimi hızlı ve hatasız kılan, malzeme fiyat dalgalanmalarına karşı koyabilen, temiz bir şantiye ortamı sağlayan, defalarca sökülüp, takılma ve tadilat yapılma özelliğine sahip olan ve en önemlisi de, çevre dostu olarak tanınan çelik gelecek için en önemli yatırım. 30 Eylül 2010, BUILdIST İstanbul fuarında lansmanı yapılan yaşam ünitesi Mars, çeliğe yapılan bu yatırımların sonucu olarak doğdu.

Mars, tamamı ile çelik konstruksiyondan üretilmiş olup, çeliğin verdiği güç ile güvenirliliğini maksimize etmiş bir ürün. Ayrıca hammaddesinde ve üretim aşamasında çevreye zarar vermeyen Mars, kurulum esnasında da çevre dostu olarak duyarlılığını sürdürüyor. Ses, görüntü kirliliği ve doğal tahribat gibi doğanın dengesini bozabilecek her eylemden uzak olan Mars, aksine varlığını sürdürdüğü sürece ekolojik yapısı ile benzerlerinden ayrılıyor.

Mars'ın bir diğer özelliği ise taşınabilir olması. Üstelik bu yaşam üniteleri üç gün gibi kısa bir sürede ev ya da ofis olsun istenilen zamanda istenilen yere taşınıyor.

Tüm bu benzersiz özellikleri ile BUILdIST 2010 Yapı Fuarı'nda lansmanı yapılan yaşam ünitesi Mars'a ilginin beklenenin çok üstünde olduğunu belirten Prefabrik Yapı AŞ yetkilileri, ilerleyen günlerde pazara sunacakları ofis, klinik vb. sosyal yaşam alanları alternatifleri ile Mars'ı daha geniş kitlelere yaymayı hedeflediklerini belirterek, çalışmalarını yapı kültürünü değiştirecek farklı ürünler üzerinde yoğunlaştırmaya devam edeceklerini bildirdiler.

Buildist.tv'de Özlem Oğuzoğlu ile yapılan söyleşiyi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.