Haberler

Aşçıoğlu, Sami Yen’e ‘Zorlu’ ortak getirdi

Tarih: 8 Ekim 2010
Dün masaya oturan tarafların, projeyi birlikte hayata geçirmek için anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Yaşar Aşçıoğlu, Ali Sami Yen Stadı arazisinde yapacağı yatırımda Zorlu Holding ile ortak oldu. Dün masaya oturan tarafların, projeyi birlikte hayata geçirmek için anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Ali Sami Yen Stadı arazisi için haziranda düzenlediği ihaleyi kazanan Aşçıoğlu İnşaat, Zorlu Holding ile ortak oldu. Edinilen bilgilere göre, dün yapılan görüşme sonucunda ortaklık anlaşması imzalandı. Arazi üzerinde gerçekleştirilecek projenin geliştirmesi ve yatırımını birlikte yapacak olan tarafların ortaklık içindeki payları ise henüz sır gibi saklanıyor.

Gayrimenkul sektörüne Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisini 800 milyon dolara satın alarak 3 yıl önce hızlı bir giriş yapan Zorlu Holding, bu imzayla, yerini daha da sağlamlaştırdı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, milyar dolarlık yatırımı Zorlu Center'ın inşaatı tam gaz ilerlerken "Zorlu Grubu'nun faaliyet gösterdiği diğer alanlardaki başarılarını ve iddiasını gayrimenkul sektöründe de göreceksiniz. Gayrimenkul alanında yeni bir devri başlatmaya hazırlanıyoruz" demiş ve iddiasını ortaya koymuştu.

ALAÇATI'YA DA AÇILDI
Geçtiğimiz hafta da Zorlu Holding'in, gayrimenkul alanında faaliyet gösteren şirketi Zorlu Gayrimenkul ile İzmir'in gözde tatil beldesi Alaçatı'da dev bir projeye başlayacağı haberi gelmişti. Gölovası ve Mersin Koyu Mevkii'nde yer alan 680 dönümlük araziye yüzde 85 ortak olan Zorlu Gayrimenkul, burada, butik otel, villalar, uçak pisti ve dünya standartlarına uygun golf sahası gibi pek çok farklı özelliğin iç içe olduğu dev bir yatırım planlıyor. Arazinin yüzde 85'ine sahip olan şirket, imar planlarının hazırlanmasının ardından Alaçatı yatırımını da devreye alacak.

Şirketin diğer projeleri arasında, Marmaris'te de bir turizm kompleksi, İstanbul Bebek'te de özel bir otel projesi, İstanbul Levent'te lüks bir ofis projesi yer alıyor.

475 MİLYON LİRALIK TAAHHÜTLE İHALEYİ ALDI
Aşçıoğlu İnşaat, Zorlu ile ortak olduğu Ali Sami Yen Stadı arazisi için uzun süre uğraştı. Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Eren Talu'nun sözleşmesinin feshedilmesinin ardından önce Seyrantepe ihalesine girme kararı aldı. Daha sonra, Mecidiyeköy'deki bu arazinin tek başına ihaleye çıkarılmasına karar verildi ve Aşçıoğlu bu ihalede teklif verdi. Kazandığı ilk ihale, fiyat düşük bulunduğu için iptal edildi. Aşçıoğlu haziranda yapılan ikinci ihalede TOKİ'ye 461.5 milyon TL ile yine en yüksek teklifi verdi; bu rakamı 475 milyon TL'ye çıkarınca ihale onaylandı. Hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkan TOKİ de burada yapılacak projeden gelecek hasılatın 500 milyon doların üzerine çıkabileceğini açıklamıştı.

GÜNEY KORE'DEN BİLE TALİBİ ÇIKMIŞTI!
Mecidiyeköy'deki 34 dönümlük bu parsel, İstanbul'un en değerli arazilerinden. TOKİ'nin yeni imar planı yaparak 10 dönümünü yeşil alan olarak ayırdığı konut ve ticaret imarlı arazide, yer üstünde yaklaşık 87 bin, bodrumlarda ise 150 bin metrekarelik inşaat yapılabiliyor.

Yaşar Aşçıoğlu, ihale onaylandıktan sonra yaptığı açıklamalarda, projeye pek çok şirketin talip olduğunu belirtmiş ve "Yerliden, yabancıdan pek çok teklif alıyorum. ABD'li, İsviçreli ve hatta Güney Koreli bir şirket ortak olmak istiyor" demişti. Aşçıoğlu, inşaata ocakta başlamayı planladığını, yaklaşık 300 milyon dolar civarında bir yatırım gerçekleştireceğini ve 3.5 yılda tamamlayacağını kaydetmişti.

Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.