Haberler

İki Genç Tasarımcının Yurtdışındaki Başarısı

Tarih: 8 Ekim 2010
Milano, Domus Academy'de yüksek lisanslarını yapan genç tasarımcılar Sinan Bora Özışık ve Pınar Hacıraifoğlu, Marie Claire İtalya'nın düzenlediği "Future Fashion Store (Geleceğin Moda Mağazası)" konulu yarışmada birçok ülkeden katılan onlarca tasarımcıyı geride bırakarak ''Beyond your Passions (Tutkularınızın Ötesinde)'' adlı projeleriyle birinci oldular.

Neden Geleceğin Mağazası
Günümüzde internet üzerinden alışverişin çok yaygınlaştığına ve gelecekte insanların mağazalara gitmekten vazgeçeceğine dikkat çeken Marie Claire İtalya, bu olası probleme çözümler bulabilmek için Domus Academy öğrencileri ve mezunlarına "Geleceğin Moda Mağazasını Tasarla" adlı yarışmayı düzenledi.

Tutkularınızın Ötesinde
Bir kere gittiğiniz bir mağazaya tekrar gitmeniz için en önemli faktörün içeride yaşadığınız deneyim olduğunu düşünen tasarımcılar Sinan Bora ve Pınar'ın sunduğu çözüm, müşterilere baştan sona bir moda şovunun içinde olduklarını hissettirmeyi sağlamaktı. "Müşteriler birer yıldız olmayabilirler ama bu, yıldız gibi hissedemeyecekleri anlamına gelmez!" diyen tasarımcılar, projelerinde duyulara yoğun bir şekilde hitap etmek için teknolojiden de faydalandılar.

Tasarımcılar Hakkında

Pınar Hacıraifoğlu
1985 İzmir doğumlu olan Pınar Hacıraifoğlu orta öğrenimini İzmir Amerikan Lisesi'nde tamamladıktan sonra Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dört senelik İşletme egitimi aldı. 2008 yılında mezun olduktan sonra The Arts of London Chelsea'de başladığı iç mimarlık eğitimini onur ödülüyle bitirdi. 2009 yılında mezun olduktan sonra Domus Academy'de İç Mimarlık Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine başladı.

Sinan Bora Özışık
1985 yılında İstanbul'da doğan Sinan Bora Özışık orta öğrenimini Saint Joseph Lisesi'nde tamamladıktan sonra Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde endüstri ürünleri tasarımı eğitimini aldı. 2009 yılında mezun olduktan sonra yüksek lisansını yapmak üzere Milano, Domus Academy, Endüstriyel Tasarım Bölümü'ne başladı ve halen eğitimine devam ediyor.


Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.