Haberler

Ofisiniz "yeşil" olsun

Tarih: 11 Ekim 2010 Kaynak: NTVMSNBC
Yüzyılın en büyük tehdidi olan iklim değişikliği konusunda ofisler de mücadeleye katılıyor. WWF'nin başlattığı Yeşil Ofis Programı ofislerin atıklarını ve masraflarını azaltarak sürdürülebilir çevre politikaları geliştirmelerine ve etkin bir çevre yönetim sistemi oluşturmalarına destek oluyor.

Trafikte, zorlu ve stresli bir yolculuğu geride bırakarak sonunda arabanız için bir park yeri buldunuz. Artık ofistesiniz! İçeri girer girmez bilgisayarınızı açarak resmi olarak iş gününüzü başlattınız. Masada yığılmış onlarca kağıt var, pek çok iş sizi bekliyor. Gün içinde kendinizi en çok kahve makinesinin ve yazıcının önünde buluyorsunuz. Çöp sepetiniz gittikçe dolmaya başlıyor. Bir düşünün, bir günde ne kadar kağıt tüketiyorsunuz? O kadar kağıda gerçekten gereksiniminiz var mı? Peki, çöpe atarken kağıtları, pilleri, plastikleri geri dönüşüm için ayırıyor musunuz? Ofisten çıkarken ışıkları söndürmenin ve elektrikli cihazları kapatmanın çok önemli bir tasarruf önlemi olduğunun farkında mısınız?

Doğal kaynaklarını hiç bitmeyecekmiş gibi tükettiğimiz Dünyamıza karşı hepimizin sorumlulukları var. Yapabileceklerinizin yaratacağı etkinin farkında mısınız? Ofis içinde gerçekleştireceğiniz küçük değişikliklerle hem atıklarınızı azaltabilir hem de ofis maliyetlerini düşürebilirsiniz.

Siz de ofisinizde gerekli önlemleri alıp, enerjiyi en verimli şekilde kullanarak iklim değişikliğiyle mücadeledeki yerinizi alın. Geç kalmadan, ofisinizde bilinçli tüketimi sağlamak ve bunu yaygınlaştırmak için Yeşil Ofis Programı'na katılabilirsiniz.

Yeşil Ofis Programı, WWF'nin dünyada yürüttüğü çalışmaların temelini oluşturan iklim değişikliği ile mücadele konusundaki stratejik yaklaşımının bir parçası niteliğinde. Program iklim değişikliğiyle mücadele konusunda; karbon emisyonu başta olmak üzere enerji tasarrufu, yenilenebilir kaynaklar, doğal kaynakların bilinçli kullanımı ve yaşam tarzının değiştirilmesi konusunda ofis çalışanlarında farkındalık yaratmayı hedefliyor. Yeşil Ofis Programı, katılımcı şirketlerin ofis kaynaklarının sistematik bir şekilde değerlendirilerek ilgili tasarruf kriterlerinin belirlenmesine ve bu çerçevede ofislerin kendi çevre yönetim sistemini yaratmalarına olanak sağlıyor.

Yeşil Ofis Programı, ofis çalışanlarını çevre dostu tercihler yapmaları konusunda yüreklendirip, daha fazla tasarruf yapılması konusunda yönlendiriyor. Program, ofisler için bir tasarruf mekanizması oluşturup, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına bireysel katkıda bulunmasını sağlıyor.

Tüketiciler doğaya karşı daha duyarlı davranarak, doğaya saygılı ürünleri daha fazla tercih ediyor. Doğayı koruyarak farklılaşan şirketlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Bu amaçla hazırlanan Yeşil Ofis logosu ve diploması, kurumsal imaja katkıda bulunuyor, şirketlerin doğayı korumak için geliştirdikleri stratejilere değer katıyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.