Haberler

Uzundere Sakinleri: Ev Var Ama Hizmetimiz Yok

Tarih: 12 Ekim 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Tolga Tekin
Uzundere TOKİ'de yaşayan vatandaşlar bölgelerine otobüs gelmesini, okul, sağlık ocağı, alışveriş merkezi ve sosyal tesis yapılmasını istiyor.

İzmir'in Uzundere semtinde bulunan TOKİ evlerinde oturan vatandaşlar, aylardır yaşadıkları ulaşım sorununun bir an önce çözülmesini istedi. Ciddi boyutlara ulaşan ulaşım sorununun yanında bölgede okul, sağlık ocağı, alışveriş merkezi ve sosyal tesisin de olmadığını söyleyen vatandaşlar, "İnsanca yaşamak için en doğal taleplerimizin karşılanmaması büyük-küçük, kadın-erkek demeden 10 bin insanı mağdur bıraktı. Ulaşımdan eğitime kadar sorunlarımızın çözümü için Yeni Asır aracılığıyla yerel yönetimlerimizi göreve çağırıyoruz" çağrısında bulundu.

Bölgede 10 bin kişinin yaşadığını ve sadece TOKİ-Fahrettin Altay hattında çalışan 17 numaralı hattın bölgede hizmet veren tek otobüs olduğunu, bunun da saat başı sefer yaptığını hatırlatan semt sakinleri, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm projesi amacıyla bizleri bu dağ başına atıp ilgisizliğe terk ettiler. 3 ay önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gelerek bizim ulaşım sorunumuzu çözeceğini ve 1 kişi bile gitse her yere otobüs kalkacağını söyledi. Maalesef verilen sözler unutuldu. Saat başı sadece Üçkuyular'a giden bir otobüs bizim hiçbir işimize yaramaz. Bugün en küçük bir mahallede bile Konak, Gümrük ve Basmane'ye giden otobüs hatları varken, neden biz Üçkuyular'a kadar gidebiliyoruz. Oraya da gitmek için 1 saat beklemek zorunda kalıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nden acilen Uzundere TOKİ'den merkezi yerlere otobüs seferleri başlatılmasını istiyoruz."

Otobüs İstiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında boşaltılan Kadifekale ve Ballıkuyu'da oturan vatandaşların yerleştiği Uzundere TOKİ Konutları'nda ulaşım sorunu yaşanıyor. Bundan 6 ay önce yerleştikleri TOKİ evlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 ay önce Fahrettin Altay Meydanı'na kadar çalışan tek otobüs verildiğini ve bunun da kendilerine yetmediğini belirten vatandaşlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada hiç okul olmadığı için çocuklarımız çevredeki okullara gidiyor. Ulaşımda çok büyük zorluklar yaşıyoruz. Ayrıca kadınlarımız da TOKİ'nin girişi ormanlık ve ağaçlık alan olduğu için buralarda sürekli alkol alan sarhoşların tacizlerine uğruyor. Özellikle hava karardığında kadınlar ve çocuklar için yollar yürünecek gibi değil. Jandarma daha sıkı denetim yapsın."

Sadece saat başı çalışan ve Üçkuyular'a kadar giden 17 numaralı otobüsün hiçbir işlerine yaramadığını savunan semt sakinleri, "Biz diğer semtler gibi Gümrük, Konak ve Basmane gibi merkezi yerlere gidebilmek için özel otobüs hattı tahsis edilmesini istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, verdiği sözü hatırlatıyoruz. Bize 3 ay önce bunun için söz vermişti. Okullar açıldı, kış geliyor ama hala hiçbir gelişme yok" diye konuştu.

Tek sorunlarının ulaşım olmadığına işaret eden TOKİ sakinleri, oturdukları yerde bir tek okul, sağlık ocağı, alışveriş merkezi ve sosyal tesis olmadığını hatırlattı. Vatandaşlar, "Daha önce oturduğumuz yerlerde bu sorunların hiçbiri yoktu. Belki oturduğumuz evler eskiydi, çevre düzenlemesi yoktu ama hiç olmazsa okulumuz, sağlık ocağımız, alışveriş merkezimiz vardı. Ulaşım sorunu yaşamıyorduk. Bunları talep etmek bizim hakkımız. En kısa zamanda yöneticilerimizin bizim bu isteklerini yerine getirmelerini istiyoruz" dedi.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.