Haberler

TOKİ, Eskişehir'i Yeniden İnşa Ediyor

Tarih: 29 Ekim 2010 Kaynak: Zaman
TOKİ, Eskişehir'in en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatıyor. Proje kapsamında Türkiye'de ilk kez bir gecekondu bölgesine 5 yıldızlı otel kazandırılacak. Denizi olmayan Eskişehir'e Boğaziçi Köprüsü'nü andıran bir de köprü yapılacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Eskişehir'in en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatıyor. Proje kapsamında gecekondu bölgesine 5 yıldızlı otelin yanında, 'Boğaziçi Köprüsü' bile yapılacak.

Alanönü, Karapınar, Huzur ve Erenköy mahallelerini içine alan bin 536 konutluk Karapınar Gecekondu Önleme ve Dönüşüm Projesi kapsamında; 5 yıldızlı otel alanı tahsis edilecek, kültür ve kongre merkezi ile alışveriş merkezi yapılacak. Yüksek kotta bulunması nedeniyle şehri en iyi noktadan gören bölgede yapılacak olan yeni yaşam alanı, Eskişehir'i adeta bir taç gibi süsleyecek. Şehir merkezi ve Tarihi Odunpazarı Evleri'ne yakınlığı açısından önemli bir bölgede yer alacak Karapınar Gecekondu Önleme ve Dönüşüm Projesi ilkleri de barındırıyor. Türkiye'de ilk kez bir gecekondu bölgesine 5 yıldızlı otel kazandırılırken, boğazı ve denizi olmayan Eskişehir'e Boğaziçi Köprüsü'nü andıran bir de köprü yapılacak.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Karapınar Gecekondu Önleme ve Dönüşüm Projesi'nin pek çok ilki beraberinde getirdiğini belirterek, "Konut alanlarının yanı sıra; alışveriş merkezi, kültür ve kongre merkezi ve 20 hektarın üstünde (200 dönüm) yeşil alan yapacağız ve 5 yıldızlı otel alanı tahsis edeceğiz. Proje kapsamında açık ve kapalı gösteri alanları ile seyir terasları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, aktif ve pasif su ögeleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları, kapalı-açık botanik bahçeleri, çok amaçlı salonlar ve alışveriş merkezi ile otel alanın ulaşılabilirliğini desteklemek amacıyla yatay ve dikey asansörler yer alacak." dedi.

Bayraktar, bölgenin en büyük sorunlarından biri olan 'rampalı yolları' ortadan kaldırarak şehir merkeziyle bağlantısını güçlendirecek yol sistemlerini oluşturacaklarını ifade etti. Odunpazarı Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen Karapınar Gecekondu Önleme ve Dönüşüm Projesi kapsamında 947 hak sahibinden 827'siyle sözleşme imzalandığı bilgisini veren TOKİ Başkanı Bayraktar, 3 ay içinde ihaleye giderek inşaat çalışmalarını başlatmayı hedeflediklerini, çalışmaların başlamasıyla Eskişehir ekonomisinin ve istihdamının da canlanacağını sözlerine ekledi.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.