Haberler

Dünyanın kalbi burada atsın

Tarih: 26 Ekim 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, 40'a yakın projenin gerçekleştirildiği tarihi çarşı bölgesinde önemli bir restorasyona başladı. 15. yüzyılda dünyanın nabzının Bursa'da attığına dikkat çeken Harput, "Yürütülen çalışmalarla gelecekte yine dünyanın kalbinin burada atmasını istiyoruz.

Özgün projesiyle çarşının yıldızı olmaya aday Nilüfer Köylü Pazarı'ndaki restorasyon çalışmalarının başlaması nedeniyle düzenlenen törene, Vali Şahabettin Harput, Bursa milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Canan Candemir Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BESOB Başkanı Arif Tak, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda esnaf katıldı. Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın, sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle adeta bir cennet sofrası olduğunu söyledi. 15. yüzyılda dünyanın Bursa'da attığına dikkat çeken Harput, "Yürütülen çalışmalarla gelecekte yine dünyanın kalbinin burada atmasını istiyoruz. Bursa önümüzdeki dönemde turizm pastasından daha fazla pay alacak. 2020 yılında Bursa'ya gelecek turist sayısı 5 milyon olacak. Sizlerde bunu hedef edinin." dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise çarşının peyder pey ayağa kaldırıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Burada yürüttüğümüz çalışmayla bir taraftan küçük esnafı destekliyor, bir taraftan da çarşının tarihi kimliğini ortaya çıkarıyoruz. Nilüfer Köylü Pazarı, zamanla çöküntü bölgesine dönüşmüştü. Restorasyon çalışmasının ardından buradaki esnafın durumu daha iyi hale gelecek. Hızlı değişim ve dönüşüm yaşayan ülkemizde esnafın konsepti de değişiyor. Esnaf örgütleri bu yeni duruma hazırlıklı olmalı. Turist sayısı her geçen gün artıyor. Bu yüzden burada kendi kültürümüzü ortaya koymamız gerekir. Adeta koşarcasına marka kent haline geliyoruz."

Nilüfer Köylü Pazarına Modern Bir yüz

Çeyiz dükkânları, baharatçılar, taze meyve ve sebze dükkânlarıyla çarşı bölgesinin önemli pazarlarından biri olan Nilüfer Köylü Pazarı, restorasyonun ardından konforlu modern, fonksiyonel ve daha ferah bir çarşı olacak. Böylece Bursalıları yepyeni yüzüyle ağırlayacak olan çarşı, tarihi çarşı bölgesinin de yıldızı haline gelecek. Projeyle, bin 800 metrekarelik alanda düzenleme gerçekleştirilecek. Yeni projeyle 85 dükkan ve bir güvenlik noktası yapılacak. Zemin kaplamasında meydanlar doğal granit, yürüme yolları taban tuğlasıyla kaplama olacak. Yürüyüş yollarının üzeri polikarbon ile kaplanacak, böylece ışık geçirgenliği sağlanacak. Tüm taşıyıcı sistem lamine ahşap olacak ve tarihi doku korunacak. Proje kapsamında ayrıca alt yapı yeniden yapılandırılacak, yağmur suyu ve pis su kanalları yenilenecek. Yangından korunma için çarşıya yangın hidrant hattı çekilecek, yine çarşı güvenliği için çarşının her açıdan izlenmesini sağlayacak güvenlik kamerası sistemi yerleştirilecek.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.