Haberler

Karabük değişim ve dönüşüm yaşıyor

Tarih: 25 Ekim 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Valisi İzzettin Küçük, makamında düzenlediği basın toplantısında şehrin sorunlarını ve yapılan icraatları anlattı. Vali küçük, "Biz küçük bir vilayet veya ilçe değiliz. Orta ölçekli bir vilayetiz. Bu refleksle bu vizyonla hareket edeceğiz . Karabük bir yıl sonra, ciddi bir değişim ve dönüşüm içinde olacaktır" dedi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, makamında düzenlediği basın toplantısında Karabük'ün artık küçük bir vilayet olmadığını orta ölçekli bir vilayet olduğunu söyledi. Vali İzzettin Küçük makamında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuları ele aldı. Vali Küçük geçen hafta cuma günü Karabük'te ağırladıkları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kentten olumlu bir şekilde ayrıldığını söyleyerek, birkaç konunun altını çizdi ve şöyle söyledi. "Yakın bir zaman içinde yatırımcılar burada yer aradığı zaman yer bulamayacaktır. Devletin en üst makamında insan bunu o vizyonla söyledi. Bu bizim için çok moral verici bir şey. Ayrıca Karabük'teki gelişmelerden memnun. Özellikle sanayi ve üniversitenin gelişmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. En büyük memnuniyeti ise Karabük halkının gösterdiği sevgi seli oldu. Ben Karabük halkına teşekkür ediyorum. Karabük halkı gönlünün güzelliğini gösterdi. Cumhurbaşkanımızı en çok memnun eden şeylerden biri de buydu. Ben tekrar tüm Karabük halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Üstün Hizmet ve Nişan Ödülü Gurur Verici
Vali Küçük, AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal'ın Federal Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un elinden aldığı Alman üstün hizmet nişan ödülü törenine katıldığını da ifade ederek, "Kendisiyle iftar ettik. Orda bulunduk kendisine teşekkür ettik" diye konuştu. Vali Küçük, 3 yıllık bir Üniversiteye sahip Karabük'ün her geçen yılda artan öğrenciler nedeniyle kentte yurt sorunu ortaya çıktığını da dile getirdi. Vali Küçük açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bir talep oluyor, talep karşılanıyor. Safranbolu'da 120 kişilik bir bina kiralanma aşamasında. Kız yurdu olacak. Ayrıca burada TOKİ'ye ait binalardan bir kısmını Kredi ve Yurtlar Kurumu vasıtasıyla satın almak üzereyiz.. 200 kişilik bir öğrenci potansiyeli var. Ayrıca 20 dönümlük bir arazide Bin öğrenci kapasiteli yurt yapımı için çalışmalara başladık. Biz küçük bir vilayet veya ilçe değiliz. Orta ölçekli bir vilayetiz. Bu refleksle bu vizyonla hareket edeceğiz ve söylem bilincini bu şekilde değiştireceğiz. Karabük bir yıl sonra görülecek bir değişim içinde, ciddi bir değişim içindedir. Karabük bu değişimde bir il olacaktır."

"Maraton Tribünü Kasım'ın İlk Haftası Kesin Açılacak"
Süper Toto Süper Lig'de mücadele eden Kardemir Karabükspor'un çok başarılı haftalar geçirdiğini ve kendileri için kent için gurur duyduklarını da anlatan Küçük, "Stad çalışmaları için ben talimat verdim, Kasım ayının ilk haftası tüm tribünleri açacam diye. Müdürlüğü de talimat verdim, müteahhide talimat verdim. Bir aksaklıkları olmuştur suçlamak bahane vermek olmaz. Son tarihtir Kasım ayının ilk haftası. Artık Kasımda her şey yerleştirilmiş olarak ve Karabük halkının hizmetinde olacaktır" diye konuştu.Basın toplantısında turizm çalışmalarına da değinen Vali Küçük, "Başta Safranbolu'muzda olmak üzere Yenice ve diğer ilçelerimizde turizm çalışmaları farklı bir perspektifte yürüyecektir" dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.