Haberler

Başkan Fadıloğlu: Konut projelerimiz sürecek

Tarih: 25 Ekim 2010 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Yaşar Yavuz
Şehitkamil'de yaptıkları çalışmaları anlatan Beyediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şirinevler 1+1 sosyal konutları projesiyle alt gelir grubundaki insanlara yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Fadıloğlu, konut projelerinin devam edeceğini vurguladı.

Ortak Yayın Platformu tarafından hazırlanan programın bu haftaki konuğu Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, televizyonlara konuştu. Şehitkamil Atatürk Kültür ve Spor Salonu hakkında gelen soru üzerine, burayı aynı zamanda bir kültür merkezi olarak gördüklerini belirten Başkan Fadıloğlu, Şirinevler 1+1 Sosyal Konutları ile ilgili olarak da açıklama yaptı. Fadıloğlu, 'Örnek dairelerimiz hazırlandı. Yakında bunların tanıtım görüntüleri dağıtılacak. Burada amacımız, alt gelir grubundaki insanlarımıza yaşam alanları oluşturmaktır. Sosyal konutlarımızın satışı için ana şartları ortaya koyuyoruz. Öncelikli koşulumuz; evli olmak ve kendisinin veya kendisiyle yaşayan çocuklarının üstüne herhangi bir mal varlığı olmamasıdır. 1+1 evlerimiz 288 adetten oluşuyor. Bu ilk konut projemizdi, bunu 2+1 konut projeleriyle devam ettireceğiz' şeklinde konuştu. Başkan Fadıloğlu, kültür merkezine Şehitkamil Kültür Merkezi (ŞKM) adını verdiklerini söyleyerek, Gaziantep'i bir kongre ve 365 gün kültürel faaliyetlerle geçen bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Kadınlarımızı İş Hayatına Dahil Ettik"
Sosyal sorumluk projelerine Şehitkamil'in bu dönem ayrı bir önem verdiğine dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, 'Son olarak Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Üniversitesi, Şehitkamil Belediyesi ve İşkur işbirliğiyle 'Halıda Sihirli Eller Projesi'ni gerçekleştirdik. Bu projeyle kadınlarımız iş hayatına dahil edilirken aynı zamanda pozitif ayrımcılık için gerekli bilgi donanıma da kavuşacaklar. Bi' Dünya Yeşil Projesini Orman Bakanlığıyla ortaklaşa yürütüyoruz. Türk Anneler Derneği ile yapılan Beyaz Umutlar ise Gaziantep'in yüz akı oldu. Bu bölgeden geçen kişiler bölgenin Bodrum gibi göründüğünü söylüyorlar' dedi.

Onat Kutlar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne değinen Başkan Fadıloğlu, 'Burada yaşayan vatandaşlarımızla oturup konuştuk. Kendileri ve şehrimiz için en iyi çözümü bulmaya çalıştık. Artık şehrimizin girişi Beylerbeyi Bölgesi olmaya başladı ve kentin giriş kısmında gri betonarme bir yapı hiç hoş değil. Ancak bizler vatandaşlarımızın yaşam şekillerine de saygı gösteriyoruz. Bunun içinde buradan kısmi bir müjde vermek istiyorum, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin alanını daraltarak yol üstünde bulunan kısımlarda uygulamaya karar verdik. Tabi ki iç tarafta kalan evlerin de sıva ve boya işlerini eksiksiz yapmaları şartıyla. Bu hem şehrin görünümü için hem de vatandaşlarımızın sağlıklı ortamlarda yaşamaları için gerekli. Biz elimizi taşın altına koyuyoruz 'böyle gelmiş böyle gider' mantığında olmadık ve olmayacağız' şeklinde konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.