Haberler

İstanbul, Dünya Haller Birliği 2011 Kongresi'ne ev sahipliği yapacak

Tarih: 25 Ekim 2010 Kaynak: Cumhuriyet
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren Barselona'da yapılan "Akdeniz Şehirleri ve Pazar yerleri" toplantısına katılarak Pazarlar Manifestosu'nu imzaladı.

İstanbul, Dünya Haller Birliği'nin 2011 Kongresi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Mayıs ayında düzenlenecek kongreye çok sayıda ülkenin haller birliği üyeleri katılacak.

2011 yılının Mayıs ayında İstanbul'da yapılacak olan Dünya Haller Birliği'nin 2011 Kongresi öncesi Barselona'da yapılan "Akdeniz Şehirleri ve Pazar yerleri" toplantısına katılan Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren ve Haller Müdürü Bayram Ali Çakıroğlu; Pazarlar Manifestosunu imzaladı.

Yapılan toplantılarda alınan prensip karaları ise şöyle;

Pazarlar, iş dinamiği ve istihdam sağlayarak ticaretin yapısal öğeleri olmakla birlikte şehirlerdeki ekonomik faaliyetin yaratılmasında kilit aktörlerdir. Pazarlar, hem ticari üreticileri hem de esnafları içine alan yerel ticareti temel alarak, şehirlerin kentsel çerçevesine nizam getiren bir ticaret modeli geliştirmektedirler. Bu model; ürün niteliğini ve ürün çeşitliliğini garanti eden, küçük ölçekli üreticiler için kanallar sunan ve yerel ve bölgesel mükemmeliyeti ve çeşitliliği bir araya getiren bir dağıtım modelidir. Buna paralel olarak bu model, alıcılara yeni kentsel gereksinimlere ve yaşam stillerine kolayca adapte olabilen profesyonel ve kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmaktadır.

EMPORION kuruluşunun kurulmasından ve Avrupa Birliği ülkelerinin ve Akdeniz ülkelerinin pazarları arasında bütün olarak işbirliğinin kurulmasını sağlayan Avrupa Birliği'nin MED programı çerçevesindeki MED-EMPORION projesinin ilerlemesinden duydukları memnuniyeti, bu alandaki uluslararası işbirliği planının yerindeliğine dikkati çekerek açıklamaktadırlar.

Bunların EMPORION aracılığıyla Avrupa-Akdeniz pazarları arasında bir ağ oluşturma teşebbüsü, en iyi uygulamaların alışverişini desteklemeyi ve farklı kentlerin üreticileri ve satıcıları arasında aktif işbirliği için planları hazırlamayı ve gıda pazarlarının ihtiyaçları ve projelerini yaymayı ve diğer kentleri ve şehirleri projeye katılmaya davet etmeyi amaçlamaktadır.

EMPORION'un amaçları şunlardır:

- Pazarların karşılıklı işbirliğini güçlendirerek pazarların yönetimi alanında bilgi transferini iyileştirmek.
- Rekabetçiliği geliştirirken pazarların ve onların sunduğu hizmetlerin modernizasyonunu sürdürmek.
- Pazar yönetimi destek enstrümanları hazırlayıp, yayınlamak.
- Pazarları bulundukları bölgelere ekonomik canlılık sunan araçlar olarak tanıtmak.
- Ortak olarak mutabık kalınan göstergeleri uygulayarak sonuçları ölçmek, karşılaştırmak ve değerlendirmek.
- Pazarları çevreleyen gerçekliğe dayalı olan ve bu yeni zamanlara adapte olmuş yeni teklifler tanımlamak.
- Pazarları ilgili devletlerinin ve Avrupa Birliğinin siyasi gündemine sağlam biçimde yerleştirmek için ulusal ve Avrupa stratejileri belirleyerek bir arada çalışma kararlılıklarını sağlam temellere oturtmak. EMPORION üyeleri kuralların, politikaların ve programların uygun tanım ve tarifleri ve karşılık gelen kaynaklarla hareket edecek ve bunlar pazarların faaliyetleri üzerinde belli bir etki yaratacaklardır.

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.