Haberler

Üniversite, Bakanlığın İmar Planından Çıkarıldı

Tarih: 25 Ekim 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Fatih Yapar
Projenin yapılması öngörülen Örnekköy'deki 140 dönümlük arazi, 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda rekreasyon alanına çevrildi.

İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka belediyelerinin hazırladığı imar planlarında üniversite alanı olarak ilan edilen Örnekköy'deki 270 dönümlük arazi, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından rekreasyon alanına çevrildi. Büyükşehir'in hazıldığı 1/25 bin ölçekli Kentsel Bölge Nazım İmar Planı ile Karşıyaka Belediyesi'nce yapılan uygulama imar planlarında bölge üniversite alanı olarak ayrılmıştı. Ancak,

Çevre ve Orman Bakanlığı hazırladığı 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda, üniversite hayalleri kurulan araziyi, rekreasyon alanına çevirdi.

İtiraz Edilecek

Karşıyaka Belediyesi'nin son olarak Bilgi Üniversitesi'ne projesini hazırlattığı ve önümüzdeki eğitim yılına öğrenci beklediği üniversite hayali suya düştü. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın askıya çıkardığı planlara Karşıyaka Belediyesi tarafından gerekli itirazların yapıldığı belirtildi. Karşıyaka Belediyesi'nin görevlendirdiği iki teknik personel, üniversite arazisiyle ilgili işlemleri yürütmek üzere Ankara'ya gitti. Bakanlık, itirazı kabul ederse üniversite alanı tekrar plana işlenecek. İtiraz bakanlıktan dönerse Büyükşehir ve Karşıyaka belediyelerinin yaptığı planlar, 1/100 binlik çevre düzeni planına uymak zorunda olduğundan yeniden düzenlenecek. Üniversite alanı, küçük ölçekli planlarda da rekreasyon alanına dönüştürülecek.

Kamulaştırma Yapılacaktı
Bakanlık tarafından üniversite alanından çıkartılan arazi ile ilgili geçtiğimiz haftalarda Karşıyaka Belediyesi ile Bilgi Üniversitesi arasında anlaşma yapılmıştı. Projeleri hazırlanan ve ayrı bir tüzel kişiliği olması öngörülen üniversitenin Örnekköy'deki alana yapılması kararlaştırılmıştı. Toplam 11 fakültenin yer alacağı alanda kamulaştırma çalışmalarına başlıyordu.

"İlçedeki Herkes Ayağa Kalkmalıdır"
Üniversite alanının Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı planda rekreasyon alanına çevrilmesine bir anlam veremediklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, projelerinin engellendiğini öne sürdü. Durak, "Tüm Karşıyakalılar ayağa kalkmalıdır. Böyle bir şey olamaz. Biz hedeflerimiz doğrultusunda mücadele ederken, üniversiteyi ilçemize getirmeye çalışırken bu tür kararlarla önümüz kesiliyor. Buradan sesleniyorum. Üniversite alanımızı yemesinler. Biz de kültür, turizm ve eğitim merkezi olarak yolumuza devam edelim. Güzel projelerle kentin önünü açalım" diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.