Haberler

"2 Milyon İstanbullu" 3. Köprü İstemiyor

Tarih: 9 Kasım 2010 Kaynak: Birgün
Yeşiller Partisi'nin, İstanbul Boğazı'na üçüncü köprü projesini protesto amacıyla başlattığı ‘'2 Milyon İstanbullu'' kampanyası kapsamında Galata Köprüsü'nde toplanan bir grup, sloganlar atarak projeyi protesto etti.

Grup adına açıklama yapan ‘2 Milyon İstanbullu' kampanyasının koordinatörü Yunus Muluk, üçüncü köprünün yapımı için 2 milyon ağacın kesileceğini öne sürerek, bunu engellemek amacıyla farklı zamanlarda protestolar yapıldığını belirtti.

Birçok Başka Proje Var
Yeni köprü projesinin trafik ve nüfus sorunlarını çözmek yerine artıracağını iddia eden Muluk, şöyle konuştu:

''Üçüncü köprünün alternatifleri olduğunu biliyoruz. Günde 1.5 milyon insan taşıma kapasiteli, köprünün 10'da biri maliyetine yapılabilecek BoğazRay, birinci köprüyü revize ederek toplu taşıma için kullanılacak bir kat ekleme projesi veya Pendik-Yeşilköy arasına kurulacak Transmar yüzer viyadük projesi, bu alternatiflerden sadece bazıları. Hepsi, üzerinde çalışılmış, test edilmiş, bilimsel projeler. Üstelik üçüncü köprüden daha az maliyetli, daha az doğa yıkımına neden olacak ve trafiğe gerçekten çözüm olabilecek projeler.''

Açıklamanın ardından gruptakiler, Galata Köprüsü'nden Eminönü istikametine doğru sloganlar eşliğinde yürüdükten sonra protesto eylemine son verdi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.