Haberler

Bursaray Hızla İlerliyor Sırada Metrobüs Projesi Var

Tarih: 15 Kasım 2010 Kaynak: Zaman Yazan: Fatih Karakılıç


Başkan Altepe, Bursaray Görükle ve Emek hatlarında inşaatların hızla sürdüğünü, Kestel hattının ihalesini ise ocak ayında yapacaklarını söyledi. Altepe, bir sonraki adımın Terminal ve Mudanya'yı birleştirecek metrobüs hatları olduğunu söyledi. TOKİ ile toplamda 210 bin metrekarelik kentsel dönüşüm projesi konusunda ön sözleşme imzaladıklarını dile getiren Altepe, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Recep Altepe, kesintisiz ulaşımı kentin dört bir yanında sağlamak hedefi doğrultusunda önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getirdi. Başkan Altepe, Bursaray Görükle ve Emek hatlarında inşaatların hızla sürdüğünü vurguladı. Bu dönem programda olmamasına rağmen Bursaray'ı kentin doğu yakasıyla buluşturacak Kestel hattının proje çalışmalarını tamamladıklarını ve ocak ayında ihaleye çıkmayı planladıklarını dile getiren Başkan Altepe şu bilgileri verdi: "İnşaata başladıktan sonra 1,5 yıl içinde bu etabı da hizmete açmayı planlıyoruz. Kesintisiz ulaşımı kentin tüm noktalarına ulaştırmakta kararlıyız. Bu bağlamda terminal ve Mudanya'ya bağlantıyı ise ilk etapta bölünmüş yollarda metrobüs sistemiyle çözmeyi planlıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Ancak özellikle terminal bölgesinden gelecek hattın, Ankara yolunun güneyine yani kent meydanının bulunduğu bölgeye geçirmekte sıkıntı yaşıyoruz. Eğer alışveriş merkezi olmasaydı işimiz daha kolay olacaktı. Yolu alttan bağlamak mümkün olabilirdi. Amacımız Ankara yolu ile kesişmeden kuzeyden gelecek hattı merkeze bağlamak. Bu yöndeki çalışmalarımız da sürüyor."

Sıcaksu ve İntam bölgelerinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak TOKİ ile ön sözleşme imzaladıklarını dile getiren Başkan Recep Altepe, toplamda 210 bin metrekarelik alanı kapsayan bu iki bölgeyle ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Başkan Altepe, kentin diğer yıpranan bölgeleri olan kent meydanı ile Osmangazi Belediyesi arasında kalan alan, Yalova yolu, Ankara yolu ve doğu yakın çevre yolu etrafındaki bölgelerde de kentsel dönüşüm için çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bu bölgelere birçok yatırımcı getirdiklerine dikkat çeken Başkan Altepe, "Yatırımcılar kâr amacında oldukları için yüzde 40 verip, yüzde 60 istiyor. Bu da yapı yoğunluğunu beraberinde getiriyoruz. Biz yoğunluğu en aza indirecek projeler üzerinde duruyoruz. Kentsel dönüşümlerle kentin kalitesinin artacağını biliyoruz. İstiyoruz ki, Küçükbalıklı'da kaplamacılar, kaportacılar gibi kötü görüntülere neden olan işletmeler sanayi bölgelerine gitsin ve bu bölgeler çağdaş konutlarla donatılsın. Bunun için yoğun şekilde çalışıyoruz" dedi.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.