Haberler

Denizli'ye termal kasaba

Tarih: 19 Kasım 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Denizli'de termal bir kasaba oluşturma düşüncesi yatırımcıları ve yerel yönetimi harekete geçirdi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, "Termal anlamda bir kasaba kurmak istiyoruz. Bunu başardığımız takdirde Denizli, insanların sağlık turizminden gelip yararlanabildiği nitelikli bir yapıya sahip olacak" dedi.

Denizli'de termal bir kasaba oluşturma düşüncesi yatırımcıları ve yerel yönetimi harekete geçirdi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yaptığı açıklamada, şu anda Akköy ilçesi Gölemezli Beldesi ve Sarayköy ilçesinde yeni yatırımların olduğunu belirterek, termal anlamda bir kasaba meydana getirmek istediklerini söyledi.
Tanınmış bir çok firmanın şehir merkezinde ve termal sahalarda otel yapımı için belediyeye müracaat ettiklerini bildiren Erkmen, 'Bu firmalar buralara yatırım yaptığı takdirde Denizli gerçekten çok prestijli otellerin sahibi olacak. Günden güne yenilenen, kapasitelerini arttıran tesislerin yanında yeni tesislerin de devreye girmesi konaklama sıkıntısını ortadan kaldırmış olacak. Termal anlamda bir kasaba kurmak istiyoruz. Bunu başardığımız takdirde insanların sağlık turizminden gelip yararlanabildiği daha düzgün bir çevre oluşturmuş oluruz' dedi. Hava alanının devreye girmesi yolların iyileştirilmesi alt yapı sorunlarının giderilmesiyle daha nitelikli tesislerin ortaya çıkacağını vurgulayan Erkmen, 'Turizm organizasyonu dediğimiz yani seyahat acenteleri ile birlikte bu bölgeye insanları getirebileceğimiz organizasyonları yerelde yaptığımız takdirde Denizli'ye gelen turist sayısının artacağını düşünüyoruz' diye konuştu.

SGK KAPSAMINDA YARARLANILABİLİYOR
Sarayköy'de bulunan termal bir tesisin işletmeciliğini yapan Ahmet Başoğlan ise Denizli'nin Sarayköy ilçesinin termal kaynaklar anlamında zengin bir bölgede bulunduğunu dile getirdi. Sarayköy'ün hem termal su hem termal çamur anlamında oldukça zengin bir bölgede bulunduğuna işaret eden Başoğlan, 'Hastalar gerek Türkiye'den gerek yurt dışından özellikle kas iskelet sistemi rahatsızlıklarında cilt rahatsızlıklarında tedavi olmak için yoğun bir talep var. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile başlatmış olduğumuz iş birliği neticesinde de hastalar SGK kapsamında buradan yararlanabiliyorlar. Sarayköy ilçesi yurt dışı örneklerinde olduğu gibi tam anlamı ile bir termal köy olabilme potansiyeline sahip. İnsanların gelip burada hava kirliliğinden uzak, doğal gıda üretimleri ile beslenebilecekleri bir alan burası. Bir termal köy projesi gerçekleştirilebilirse burada ve başka yatırımcıların katılımı ile birlikte bu bölge canlanabilirse Denizli ve Sarayköy için çok iyi bir netice olacak' ifadesini kullandı

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.