Haberler

Emlak Konut, 1.4 milyar lira çekecek, yabancıyla ortak projeye kapı açacak

Tarih: 23 Kasım 2010 Kaynak: Hürriyet
Emlak Konut GYO, bugünden itibaren halka arzla ilgili talep toplamaya başladı. 2 Aralık Perşembe günü İMKB'de işlem görmeye başlaması planlanan Emlak Konut GYO'nun halka arzından 1-1.4 milyar lira arasında gelir bekleniyor. Halka arzda yabancı yatırımcının önemine değinen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Türk müteahhitler Avrupa'da çok ciddi işler yapacaklar. Bu halka arz yurtdışında beraber iş yapmamızın önünü açacak" dedi.

BUGÜNDEN itibaren kesin taleplerinin toplanmaya başlandığı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Emlak Konut GYO) halka arzında sona gelindi. 2 Aralık Perşembe günü İMKB'de gong çalınmasıyla işlem görmeye başlaması planlanan Emlak Konut GYO'nun halka arzından 1 milyar lira ile 1.4 milyar lira arasında gelir bekleniyor. Türkiye'de gerçekleştirilen ilk 5 büyük halka arzın içinde yer alacak olan Emlak Konut GYO'nun halka arzında yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye getirmeye özellikle dikkat ettiklerini vurgulayan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Türk müteahhitler Avrupa'da çok ciddi işler yapacaklar. Bunun izlerini görüyoruz. Bu halka arz yurtdışında beraber iş yapmamızın önünü açacak" dedi.

Derinlik kazandıracağız
Erdoğan Bayraktar, Emlak Konut GYO'nun ön talep toplamasının 8-9 Kasım'da tamamlandığını belirterek, şunları söyledi: "Gerçekten ülkemizin istikrarına yaraşır bir ön talep toplama süreci yaşadık. Hem ülkemizde hem İngiltere, ABD ve Körfez ülkelerinde roadshow yaptık. Özellikle dikkat ettiğimiz nokta, yabancı yatırımcıyı ülkemize getirmek. Konut sektörüne bir derinlik kazandırmayı amaçlıyoruz. Çünkü zaten Emlak GYO'nun alacak portföyü bir hayli güçlüdür. Halka arzla elde edeceğimiz gelirleri biliyorsunuz. Türk yatırımcısıyla finans bakımından ciddi ülkelerin yatırımcılarını bir araya getirmek istiyoruz. Zaten Türkiye'ye yönelen dış yatırımları daha da artırmak istiyoruz. Geldiğimiz noktada çok sevinçliyiz. Kesin talep alımlarıyla da bunu taçlandıracağız."

Kaynak yeni projelere
Son 8 yılda TOKİ'nin arsa geliştirmede Türkiye'ye ilkleri yaşattığını ifade eden Erdoğan Bayraktar, şöyle konuştu: "TOKİ dünya tarafından da takip edildi. Devletimizin, kamu kurumlarının elinde olan atıl arazileri, işgal altındaki arazileri almak suretiyle Türkiye'ye ciddi bir yatırım ortamı ve ciddi bir gelişmişlik kazandırdı. Başta İstanbul olmak üzere güzel siteler yapıldı. Ataşehir, Bahçeşehir, Ispartakule, Kayabaşı gibi semtler İstanbul'un marka şehir olma gelişmesine ciddi katkı sağladı. Bunlar bizim insanımızın hakkıdır. Adım adım ve etap etap bu tip bölgelerde yaşanması lazım. Bu halka arzla gelecek olan kaynağı İstanbul'un gelişmesi noktasında harcayacağız."

Türkiye yıldızlaşıyor
Halka arzdan güzel bir sonuç beklediklerini dile getiren Bayraktar, "Türkiye yatırım ortamı, yatırım iklimini güzelleştirmek, piyasamıza derinlik kazandırmak için yurtdışı yatırımcıya önem veriyoruz. Gayrimenkule dayalı ipotek sistemi yani mortgage dünyada talihsiz bir döneme denk geldi. Dünyada yıldızlaşan bir ülkenin mensuplarıyız. Türkiye'ye ciddi bir yönelme var" diye konuştu.

Yabancı ilgisi büyük, İrlanda'yı risk görmüyoruz
Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, yurtdışındaki roadshow'un devam ettiğini hatırlatarak, "Biz yola çıkarken dış yatırımcıyı aramıza çekmeyi düşündük. Küresel yatırımcılara halka açılan hisselerin yüzde 70'ini ayırdık. Yurtdışından ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade edebilirim" dedi. İrlanda'da yaşanan krizin roadshow'u nasıl etkilediğinin sorulasına Sur, "Bu anlamda bir risk görmüyoruz" dedi.

Takip
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.