Haberler

Eğitimde Dev Proje; 3 Yıl İçinde Bütün Okullar "Akıllı" Olacak

Tarih: 23 Kasım 2010 Kaynak: Zaman


Milli Eğitim ve Ulaştırma bakanlıkları, öğrencilerin bilişsel gelişimi açısından önemli bir projeye imza attı. Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih Projesi) ile üç yıl içinde tüm okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okulları 'akıllı' sınıflara kavuşacak. 570 bin dersliğe dizüstü bilgisayar, 40 bin okula akıllı tahta ve her okula çok amaçlı fotokopi makinesi dağıtılacak.

Milli Eğitim ve Ulaştırma bakanlıkları, eğitimin kalitesini artırmak için kolları sıvadı. İki bakanlık önderliğinde geliştirilen Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih Projesi) ile üç yıl içinde bütün okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında internet altyapısı kurulacak. 570 bin dersliğe dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, 40 bin okula akıllı tahta ve her okula çok amaçlı fotokopi makinesi dağıtılacak. Proje ile internetin bilinçli ve güvenli kullanımını sağlamak için mevzuat düzenlemesi de yapılacak.

Fatih Projesi'nin protokol imza töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla Ankara Rixos Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Çubukçu, 2002'de 85 öğrenciye bir bilgisayar düşerken 2010'da 15 öğrenciye bir bilgisayar düştüğünü, 2003'te çok az okulda, sınırlı internet erişimi varken bugün ilköğretimde okulların yüzde 96'sında, ortaöğretimde de yüzde 100'ünde internet erişimini sağladıklarını anlattı. Fatih Projesi'yle okulların bilişim teknolojileri laboratuvarlarındaki bilgisayar, internet bağlantısı ve teknolojik donanımın daha ileri bir aşamaya taşınacağını ifade etti. Ortaöğretimde başlayan, 3 yıl içinde okulöncesi eğitime inmesi planlanan projeyle her dersliğe geniş bant internet erişim ağı sağlanarak okullara yeni bir internet omurgası yükleneceğini bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım da Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi'yle yaklaşık 1,5 milyar TL'ye mal olacak 'akıllı sınıf' projelerini başlatacaklarını söyledi. Yıldırım, "İnteraktif bir eğitim-öğretim sürecini okullarımızda başlatıyoruz. Artık öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tebeşir tozu yutmaktan kurtulmuş olacak." dedi.

Proje ile 608 bin öğretmen donanım altyapısı konusunda yüz yüze ve uzaktan eğitim yöntemleriyle hizmet içi eğitime alınacak. Öğretim programları, bilişim teknolojisi destekli öğretime uyumlu hale getirilerek eğitsel e-içerikler oluşturulacak. Her ders için e-kitap ve öğrenme nesneleri hazırlanacak. Projenin ilk yılında ortaöğretim, 2. yılında ilköğretim ikinci kademe, 3. yılında ilköğretim birinci kademe ve okulöncesi kurumlarında bilişim teknolojisi donanım altyapısı, e-içerik, öğretim programı, hizmet içi eğitim ve bilinçli güvenli internet kullanımı aşamaları tamamlanacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.