Haberler

TOKi'ye Senegal ve Hollandalı misafir

Tarih: 13 Aralık 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Türkiye'nin toplu konut alanında ortaya koyduğu çalışmaları yerinde incelemek isteyen Senegal ve Hollanda heyetleri, TOKİ'den bilgi aldı. 2. Dünya Savaşında tamamen yıkılan Rotterdam'ı yeniden inşa etmek amacıyla kurulan ve TOKİ'nin Diyarbakır Sur bölgesinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyerek değerlendirmelerini kitap haline getiren IHS Enstitüsü yetkilisi Jan Fransel, "TOKİ ile Türkiye'ye özgü ortak projeler yapmak istiyoruz. Köylerle kentlerin kültürel entegrasyonu sorun olmaya başladı. TOKİ, köylerle kentler arasına yarı kent yarı köy olan 'tarımköyler' yaparak uyumlu geçişe katkı sağlayabilir" dedi. Senegal'den gelen heyet Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm projesini gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MODEL ALMAK İSTİYORLAR
Senegal Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yetkilisi Fode Sakho, 'Burada yerel yönetimlerle merkezi yönetimlerin iyi bir uyum sağladıklarını görüyoruz. Projenin en önemli yönü burada önceden oturanların aynı bölgede kalmaları. Bu da projenin sosyal yönünün çok iyi ve güçlü olduğunu gösteriyor. Çarpık kentleşmeyle mücadele etmek için TOKİ'yi model almak istiyoruz' diye konuştu.

Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.