Haberler

Empire State için %100 Yenilenebilir Enerji

Tarih: 10 Ocak 2011 Kaynak: Inhabitat Yazan: Brit Liggett Çeviren: Dilek Öztürk


Empire State Binası'nın yeşil makyajının bir parçası olarak, ikonik kulenin yöneticisi Malkin Holdings, binanın çevresel kimlik listesine "yeşil enerji"yi de ekleyeceklerini açıkladı. Hatta NRG Energy (bir karbon tedarikçisi) ile bu doğrultuda, yılda 55 milyon kilowatt-saat satın almak için bir anlaşma yaptılar. Enerji sertifikaları, NRG Energy'nin New Jersey'de bulunan güç servis sağlayacılarında düzenlendi. Bu, tüm binanın yıllık enerji kullanımını sağlayacak.

Gerçi biz Empire State Binası'nın gerçek yeşil enerjiyi temin edebilmesini dilerdik fakat bu bile çok büyük bir adım.

2008'de Empire State Binası'nın yöneticileri daha yüksek profilli müşterileri buraya çekmeye başladılar. Bu süreç içinde binayı olabildiğince "yeşil" yapmaya çalıştılar ve enerji kullanımlarının yaklaşık %38'ini düşürdüler. Bu da tam olarak 4,4 milyon Dolar demekti. Yeşil enerji kredilerini takip etmek bazen zordur. Bu açıdan Empire State Binası'nın yöneticileri doğru yolda gibi görünüyor.

Malkin Holdings'in başkanı Anthony E. Malkin, "%100 temiz enerjiyi, nerdeyse tamamlanmış, çığır açan enerji verimliliği güçlendirme çalışmalarımızla birleştirmek, bizim için doğal bir uyum oldu. Temiz enerji ve bizim sağladığımız %40 yeniden kullanılabilir enerji ile, artık en iyi bina kredisini ve en iyi kiracıları çekmek adına avantaj yakalıyoruz," diyor. Binada her ne kadar gerçek bir rüzgar tribünü, meşhur tepesinde güneş için astar bir platform bulunmasa da, Malkin Holdings'e enerji tasarrufu için destek olmak lazım.

Her şekilde enerj, tasarrufu sağlayabilirsiniz fakat Empire State gibi bir binada, yenilenebilir enerji piyasasına katkı sağlamak çok önemli.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.