Haberler

Suya Yatırım Yaptı, AB’ye Açılan Hızlı Balık Oldu

Tarih: 14 Ocak 2011

Adell Yönetim Kurulu Başkanı R.Ali Topçu

Adell Armatür ve Vana Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı R.Ali Topçu 2010 yılında kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attıklarını ve üretim kapasitesini artırdıklarını söyledi. 50 Milyon TL'ye yaklaşan cirosu ve 200'e yakın çalışanıyla Adell Armatür gözünü ilk 500 sanayii kuruluşu arasına girmeye çevirdi.

İçme suyu ve doğalgaz vanalarında ilk Avrupa Birliği vizesini almayı başaran Türk şirketi olan Adell Armatür, geçtiğimiz yıl İzlanda, Belçika, İsviçre, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Makedonya, Suriye, Irak, İran, S.Arabistan, Afganistan, Lübnan, Libya, Fas, Tanzanya, Nijerya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Ermenistan ve Gürcistan'a ihracat gerçekleştirdi. 2011 yılında gerek ihracat rakamlarının ve gerekse ihracat yapılan ülke sayısının artacağını hedefleyen Adell Armatür İstanbul İkitelli'deki 20 bin metrekare kapalı alandaki entegre tesislerinde modern sistem ve teknolojiyle üretim yapıyor ve kendi mühendis ve tasarımcılarının gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla ürün yelpazesini geliştiriyor.

Adell Armatür Yönetim Kurulu Başkanı R. Ali Topçu 2011 yılında da özellikle A grubu projelerde, zincir market kanalında ve ihracatta büyümeye devam edeceklerini söyledi. İnsan ve makine kaynaklarına, bilgi teknolojilerine, lojistik sistemlerine yaptıkları yatırımlar ve iyileştirmelerle güçlendiklerini, kurumsallaştıklarını ve büyüyen Türkiye'nin büyüyen fabrikası olacaklarını ilave etti. Tüm dünyada bir dengeler değişimimin ve dönüşümün yaşandığı 2011 yılında sektörümüzün ve firmamızın da bu değişim esnasında konumunu güçlendireceğine inancım tamdır dedi. Sağlıklı suyu insanımızla buluşturarak, hayatı daha anlamlı ve sağlıklı kılmayı hedeflediklerini belirten Topçu, geniş bir ürün yelpazesiyle armatür ve vana gruplarında çok önemli bir şirket haline geldiklerini ve sektörün önde gelen birkaç kuruluşundan biri olduklarını belirtti. Türkiye'de ilk kez TS EN 13828 sertifikalı içme suyu ve TS EN 331 sertifikalı doğalgaz vana sertifikalarını alarak kendi alanında Avrupa Birliği'ne ihracat yapmayı başaran ilk Türk firması olduklarını hatırlatan R.Ali Topçu "AB ülkeleriyle yeni işbirliği görüşmeleri sürüyor. 45 ülkede ürün tescili yaptırdık. Hızlı gelişen rekabete ayak uydurabilen bir marka haline geldik. Daha özel, daha çok tercih edilen ve daha avantajlı olma yolunda çalışıyoruz. Trend tasarımlar geliştirdik. Tasarruf ve çevreye duyarlı ürünler ürettik. Şu anda Türkiye'de 6 yıl garantili satılan ilk ve tek Türk armatür markasıyız. 4 adet patent ve 13 adet de TSE belgelerimiz var. Su, yakıt ve enerji tasarrufu sağlayan inovatif ürünlerimizi daha ileri noktalara getirmek için kendi teknik kadromuz Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca bir uzman endüstriyel tasarım ofisi ile yeni ürün tasarımları konusunda sözleşme imzaladık." şeklinde konuştu. Adell Armatür Yönetim Kurulu Başkanı fotoselli ve termostatik bataryaların tüketiciye hijyenin yanı sıra su ve enerjiden yüzde 70 ye varan tasarruf sağladığını aktardı.

Altın Marka ve Altın Adam Ödülleri

500'ün üzerinde etnoğrafik eserden oluşan önemli bir tarihi koleksiyona sahip olan Adell Armatür su kültürünün yaşatılması ve su bilincinin artırılması için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. 2010 yılında 2010 Avrupa Kültür Başkenti Resmi Etkinlikleri içerisinde Kültür Bakanlığı ile birlikte İstanbul Türk ve İslam eserleri Müzesi'nde gerçekleştirdiği "Abı Hayat Geçmişten Günümüze Su ve Su Kültürü Sergisi" yle firma, Türkiye'nin "En Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü" aldı. Bu çalışmalar sayesinde daha önce Adell Yönetim Kurulu Başkanı R.Ali Topçu ve Satış ve Pazarlama Direktörü Ergun Topçu'ya, Servis ve Eğitim Müdürlüğüne yaptıkları çalışmalardan dolayı verilen "Altın Adam Ödülü" ile İstanbul Sanayi Odası'nca verilen "Çevre Teşvik Ödülü" gibi ödüllerine 2010'da da yenilerini kattı. 23'üncü Tüketici Zirvesi'nde "Tüketici Kalite Ödülü" alan Adell Armatür, TC Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Geleneksel Tüketici Ödülleri kapsamında "Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü" aldı. Ayrıca firma, Tüm Tüketicileri Koruma Derneği tarafından verilen "Altın Marka Ödülüne" layık görüldü. Tasarladıkları iki özel tasarım armatür ile "Design Turkey" yarışmasına finale kaldı. Geliştirdiği tasarruflu bataryalar ve duş sistemleri inovatif bulunarak ISO kongresinde açılan İnovasyon sergisinde sergilendi.

Su Müzesi ve Su Akademisi Kuruyor
Su kültürünün yaşatılması ve su bilincinin geliştirilmesi için Su Müzesi ve Su Akademisi kurmaya hazırlanan Adell Armatür, firma yöneticilerine ve çalışanlarına suyla ilgili eğitimler verecek. Adell Armatür Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topçu su yönetimiyle ilgili çeşitli kuruluşlar tarafından konferans vermek için çağırılıyor. Geçmişte Hema Endüstri AŞ tesislerinde çevre birimi ile birlikte yapılan eğitim çalışması ile su tüketiminde %10 lara varan tasarruf sağlanmıştı. Gelecek hafta KİPTAŞ çalışanlarına bir konferans verecek olan Topçu, 13 Ocak Perşembe günü de Enerji Bakanlığı'nın düzenlediği 2. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu'nda "Su Yönetimi ve Enerji Verimliliği" konulu bir sunum yapacak.

2025'de 3 Milyar İnsan Susuz Kalacak

Yaşam kaynağımız olan su kaynaklarının artmadığına aksine küresel ısınma ve nüfus artışları karşısında yetersiz hale geldiğine dikkat çeken Topçu, gelecek yıllarda beyaz petrol olarak kabul edilen suyun değerinin daha iyi anlaşılacağını söyledi. Adell Armatür Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topçu "2025 yılında 3 milyar insan susuz kalacak. 2032 yılında OD'nin % 95i su sıkıntısı çekecek, artık su hakkında yeniden düşünme zamanı. Yüce yaratıcımızın biz canlılara büyük bir nimet olarak gönderdiği ve canlıların temel hammaddesi olan suyu sevmeli, daha az kullanmalı, daha çok tasarruf etmeli ve her zaman sahip çıkmalıyız. Bilinçlenmeli ve bilinçlendirmeliyiz." diye konuştu.

Su Endüstrisi 1 Trilyon Doları Buldu
Topçu şöyle devam etti: "Su endüstrisinin yıllık kârı, dünya üzerinde yaklaşık 1 trilyon USD ile petrol sanayinin kârının %40'ına ulaşmıştır ve şimdiden ilaç sektörünün kârını geçmiştir. Dünya sularının henüz %5'inin özelleştirildiğini düşünürsek, ne kadar büyük bir kâr potansiyeli olduğu anlaşılabilir. Dolayısıyla yeryüzündeki canlılara hediye ve büyük bir nimet olarak gönderilmiş olan suyun geç kalmadan kişisel olarak, aile olarak, tarımla meşgul olan çiftçiler olarak, devlet olarak, yapabileceklerimizi yapmak, kısa, orta ve uzun vadeli politikaları gündemimize ve uygulamamıza almak zorundayız. Çünkü temiz suya sahip olma ve yaşama hakkı her canlının en temel ve doğuştan gelen bir hakkıdır. Etkin su yönetimi su tasarrufu yanında enerji verimliliğini ve zamandan tasarrufu da beraberinde getirecektir. Su kullanımı için ayıracağımız kaynaklarda ve işletme giderlerinde de hatırı sayılır iyileşmeler sağlayacaktır. Ayrıca güzel ifadeler ve sevgiyle arınmış su ile gönül dünyamız rafine hale gelecek, iletişimizin gelişmesi ile kişiler arası iletişim güçlenecek, hayat daha yaşanılır ve çekilir hale gelecektir. Çünkü su içinde büyük bir iyileştirici enerji taşımakta, kendisine gösterilen iletişimin kalitesine ve tarzına göre şekil almaktadır. "
Topçu, 2011 yılının daha huzurlu ve yaşanılır bir dünya için ülkemiz ve dünya insanlığının paylaşım, hoşgörü, sevgi, kanaat gibi güzel değerlerle tanışmasına vesile olmasını dilediğini belirterek sözlerini tamamladı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.