Haberler

Food for Thinkers: Yenilebilir Mimarlık

Tarih: 20 Ocak 2011 Kaynak: Good Magazine Yazan: Nicola Twilley Çeviren: Dilek Öztürk


İtiraf etmek gerekirse, bu haftanın "Food For Thinkers" grubunun nasıl geçeceği konusunda oldukça heyecanlıyım! Şimdiye kadar, yemekleri, bir arkeolog, grafik tasarımcısı ve mutfak kütüphanecisiyle yeniden keşfettik. Yeniden keşfettik dedim çünkü daha önceden bir Rus uydusunun şekline benzeyen yiyeceklerin, soğuk savaş gerginliği hakkında neler söyleyebileceğini ve restoranlarda çok masum gözüken çocuk menüsü kısmının bile bize komşuluk gruplarının demografik yapısıyla ilgili bir hikaye anlatabileceğini tahmin bile edemezdim.

2007'de, Kopenhag'taki Royal Academy'de mimarlık öğrencileri için melez programlama ile ilgili bir atölye çalışması yaptım. Bu beş günlük yoğun programın amacı, geleneksel model-maket yapma yöntemlerine alternatifler bulmaktı. Genelde Kopenhag'daki bu okul karton ve uhunun ötesine geçemiyordu. Bu amaca ulaşmak için, atölyenin 1. gününde, öğrencileri yerel bir markete götürdüm ve onlara, mağazayı, maket yapmak için bir malzeme kaynağı olarak gösterdim. Paketlerden, saç bantlarına, ilaçlardan kağıtlara kadar her şeyi alternatif bir yapı malzemesi olarak tanıttım.

Şaşırdığım şekilde yiyecekler sandığımdan daha çok kullanıldı. Bir öğrenci, brokolileri kolon, muzları da zemin kaplaması olarak kullandı. Bir diğeri salamları binayı kaplamak için kullandı ama cephe çok uzun süre dayanamadı. Sonra makarnalardan 3. katı inşa etmeye çalışan öğrenci, binanın yavaş yavaş çöktüğünü gördü. "Dairy and Cinema" (Mandıra ve Sinema) isimli çalışma ise tamamen süt kaplarından oluşuyordu. Projeksiyon ekranıyla bölünen mekanda eğer mandırada süt satışları iyi olursa, filmin yarısını görebiliyorsunuz.

Garcia, yiyeceklerden yapılmış, yaşayan bir mimariyi tartışıyor. Mantarlardan yapılmış duvarları, bambu ve bal kullanılarak izleyicilerinin iştahını kabartan binalardan bahsediyor. Daha çok bilgi ve görsel için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Food for Thinkers, yiyecekler hakkında tartışılan ve fikir geliştirilen online bir ortam. 18 Ocak ve 23 Ocak tarihleri arasında yaklaşık 40 adet yazar , "Bugün yiyecekler hakkında yazmak ne anlama geliyor?" başlığı altında okuyucuların sorularını yanıtlayacaklar.

Konuşmaları GOOD'dan takip edebilirsiniz.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.