Haberler

Kent Meydanı'na eleştiriler bitmiyor

Tarih: 21 Ocak 2011 Kaynak: Olay
Projesi sürekli eleştirilen Kestel Kent Meydanı'nı inşaatında yapılan bir köşe duvarın yıkılması, vatandaşların tepkisini artırdı.

Kestel'in geleceği için büyük önem taşıyan, ancak tartışmaları da beraberinde getiren Kent Meydanı projesinde değişikliğe gidilerek anfi tiyatro inşaatının yıkılması, şaşkınlık yarattı.

İnşaatına başlandığı günden beri ilçe halkının ve muhalefet partilerin eleştirdiği Kestel'deki Kent Meydanı Projesi'nde yaklaşık on gün önce yapılan anfi şeklindeki duvar, ilçe halkının şaşkın bakışları arasında bir iş makinası tarafından yıkıldı.

PROJENİN GÜVENİRLİĞİ
Daha yapım aşamasındayken yıkımın yaşanması projenin güvenirliğinin sorgulanmasına yolaçıyor. Projede eksiklilerin ve yanlışlıkların bulunduğunu öne süren Kestelliler, bunların yeniden gözden geçirilmesini istiyor. İlçe halkı Kent Meydanı içinde yapılan çay ocağındaki büfe yerinin de aşırı büyük ve iki tarihi çınar arasına sıkıştırılmasına tepki gösteriyor. Vatandaşlar, bölgenin daraltıldığını ve ayrıca bina yapılırken temeline pompalanan betonun da tarihi çınarlara zarar vereceğini kaydettiler.

PARALAR BOŞA GİDİYOR..
CHP İlçe Başkanı Yıldıray Atlı da, bir açıklama yaparak tüm uyarılara rağmen inşaatın devam ettiğini, halkın parasının boşa harcandığını söyledi. Atlı, 'Kent Meydanı Proje kapsamında inşası devam eden ne olduğu bilinmeyen ancak uzaktan bakıldığında antik tiyatroya benzeyen yapının başında bir iş makinası halkın gözü önünde kırım yapıyor. Kestel halkı üzgün, Kestel halkı şaşkın ve düşünceli. Niçin yapıyorsunuz niçin yıkıyorsunuz, bu yapı ne amaçla yapıldı, ne amaçla yıkıldı ve kim tarafından yıktırıldı' diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.