Haberler

3'üncü köprüye İngilizler talip

Tarih: 26 Ocak 2011 Kaynak: Dünya
Londra'nın Lord Belediye Başkanı, İstanbul ziyareti öncesinde hedeflerini anlattı.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Belediye Başkanı Lord Michael Bear, bugün başlayacak Türkiye ziyaretinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkarılması yönünde çalışmalarda bulunulacağını söyledi. Lord Bear, "İstanbul'da 3. köprünün yapımında yer almak istiyoruz" dedi.

Yüksek düzeyli iş heyetiyle birlikte 26-29 Ocak tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacak olan Lord Bear, ziyarete ilişkin başkent Londra'da bilgilendirme toplantısı yaptı.

İstanbul'da yapılması planlanan 3. köprü konusuna değinen Lord Bear, köprünün yapımında yer almak istediklerini belirterek, "İngiltere en iyi mühendislere ve dizaynerlere sahip. Türkiye de en iyi müteahhitlere sahip. Bu nedenle sanırım bu konuda iyi bir işbirliği kurabiliriz" dedi.

Cumartesi günü sona erecek olan program kapsamında Türk iş adamlarıyla da bir araya gelecek olan Lord Bear'a, 25 kişilik heyetin eşlik edeceği öğrenildi.

Londra'nın Lord olan Belediye Başkanı ile "Büyük Londra" Belediye Başkanı birbirinden ayrılıyor. "Şehrin tarihine dayanan ve eski törensel bir görev" olarak bilinen Londra'nın Lord Belediye Başkanlığına gelen kişi, daha çok şehrin iş ilişkileriyle ilgileniyor. Belediye meclisi her yıl yeni bir Lord belediye başkanı seçiyor.

"Büyük Londra"nın belediye başkanlığı görevi ise genel seçimle belli oluyor. Büyük Londra Belediye Başkanlığı görevinde 2008 yılından bu yana Muhafazakar Partili Boris Johnson bulunuyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.