Haberler

İzocam ile "Yalıtım Usta Eğitimleri" Devam Ediyor

Tarih: 11 Şubat 2011


İzocam, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği çerçevesinde ustalara yalıtım ürünlerinin nasıl doğru uygulanması gerektiği hakkında eğitimlerini sürdürüyor. Sektörde yalıtım uygulamaları yapan, yeni başlayan ya da başlayacak ustalara eğitimleri sırasında; kullandıkları yalıtım ürünlerinin nasıl yapıldıkları, teknik özellikleri, kullanım amaçları ve farklılıkları uygulamalı olarak öğretiliyor.

İzocam, yaptığı işbirliği çerçevesinde Kazakistan'dan gelen ustalara da yalıtım ürünlerinin doğru uygulanması hakkında eğitim verdi. İzocam, Tika (Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı) ve Milli Eğitim Bakanlığının davetlisi olarak ülkemize gelen, Kazakistan'da İnşaat Meslek Eğitimi veren teknik okul ve üniversitelerde görev yapan eğiticiler ve inşaat sektöründe çalışan kamu görevlilerinden oluşan kişilere uygulama ağırlıklı yalıtım eğitimi gerçekleştirdi.

Katılımcıların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik ‘'Yalıtım Malzemeleri ve Uygulama Esasları'' konulu teorik ve pratik eğitim, toplam bir hafta boyunca Türkiye Yol-İş İntes Eğitim Şantiyesinde gerçekleştirildi. Katılımcılara verilen eğitimler; ısı, su, ses ve yangın yalıtımı malzemeleri, uygulama esasları ve yalıtımın faydaları ile ilgili teorik bilgiler ile farklı uygulama atölyelerindeki pratikleri de kapsadı.

Yapılan eğitimlerde; yapının gereksinimlerine göre doğru malzeme seçimi, doğru uygulama bilinci verilerek sektörde kalifiye eleman yetiştirilmesi, yalıtım ve enerji tasarruf bilincinin yayılması ile yalıtım konforu bilincinin verilmesi hedeflendi.

2004 yılından bu yana her ay Eğitim Şantiyesindeki İzocam Atölyesinde düzenlenen eğitimlerde Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 60 usta, bugüne kadar ise başarılı olan 707 usta sertifikalandırılarak, sektörün nitelikli eleman ihtiyacına önemli katkıda bulunuldu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.