Haberler

Ege'yi Kurtaracak Dev Proje Karabağlar'da Hayata Geçecek

Tarih: 14 Şubat 2011 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Erkan Doğan
Türk Kızılay Derneği Karabağlar Şube Başkanı Necip Nasır, 100 dönüme Afet, Lojistik, Koordinasyon ve Eğitim Merkezi yapacaklarını söyledi.

100 dönüme Afet, Lojistik, Koordinasyon ve Eğitim Merkezi yapacaklarını söyleyen Türk Kızılay Derneği Karabağlar Şube Başkanı Necip Nasır, "Olası afette İzmir ve Ege'nin yaraları kısa sürede sarılacak" dedi.

Merkezde helikopter pistleri, içinde çadır, kampet, gıda ürünlerinin yer aldığı depolar, eğitim birimi, sahra çadırları, Türk Kızılayı'na ait haberleşme sistemi bulunacak. Ayrıca ilkyardım eğitimi de verilecek.

Türk Kızılay Derneği Karabağlar Şube Başkanı işadamı Necip Nasır, şube olarak afetlerde tüm Ege'ye hizmet edecek 100 dönümlük alan üzerine Afet, Lojistik, Koordinasyon ve Eğitim Merkezi kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali, Karabağlar Kaymakamlığı ve belediyesinin projeye destek verdiğini belirten Nasır, "Merkezde helikopter pistleri, içinde çadır, kampet, gıda ürünlerinin yer alacağı depolar, eğitim birimi, sahra çadırları olacak. Ayrıca afet durumunda da çalışan Kızılay'a ait bir haberleşme sistemi kurulacak. İlkyardım eğitimi verilecek" dedi.

Yeni Asır'a Açıkladı

Geçtiğimiz hafta Tekin Küçükali'nin katılımıyla açılışı yapılan Kızılay Derneği Karabağlar Şubesi, olası bir afet anında İzmir ve Ege Bölgesi'nde yaraların en kısa zamanda sarılmasını sağlayacak bir projeye imza atıyor. Kızılay Derneği Karabağlar Şubesi Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Meclisi Üyesi Necip Nasır, projenin detaylarını Yeni Asır'a açıkladı. Binlerce kişinin ölümü ve evsiz kalmasıyla sonuçlanan Sakarya depreminden bir gün sonra bölgeye gittiğini söyleyen Nasır, Türk Kızılay'nın üstlendiği misyonu Sakarya depreminde bir kez defa gördüğünü belirtti.

Sistem İptal Oldu

Eşinin ailesinin Sakarya'da oturduğunu kaydeden Nasır, "Sakarya depreminden 5 dakika sonra kayınbiraderle telefonla görüştük. Ardından haberleşme sistemi iptal oldu. Sakarya'ya gittiğimizde de afetten sonraki kaosu birebir gördük. Depremin yarattığı yıkımı ve Kızılay'ın ne kadar önemli bir kurum olduğunu gördüm. Kentin en zenginleri bile her şeyini kaybetmişti. Bir tas çorba için kuyrukta bekliyorlardı. Ege ve İzmir birinci derecede deprem kuşağında. Depreme ve her türlü afete karşı hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Oran Yüzde 15

Karabağlar'ın 425 bin nüfuslu büyük bir ilçe olduğunu ifade eden Nasır, Türk Kızılay'ın hizmetinin şubelerinin bulunduğu il ve ilçeyle sınırlı olmadığını söyledi. Konuşmasında Küçükali'nin, 'Göz yaşının rengi olmaz' cümlesini hatırlatan Nasır, "Arkadaşlarımızla Kızılay Karabağlar Şubesi'ni oluşturduk. İnşaat mühendisiyim. İTO İnşaat Sektörü Meclis Üyesiyim. Türkiye'de sağlıklı konut oranı yüzde 15'ler civarında. Ülkemiz deprem kuşağında, İzmir birinci derece deprem bölgesinde. İzmir'de deprem olacak ama büyüklüğünü kestirmek mümkün değil" diye konuştu.

"Küçükali Projeye Çok Sıcak Baktı"

İzmir'de afetle ilgili Buca'da Türk Kızılayı'na ait depo bulunduğunu söyleyen Necip Nasır, amaçlarının Ege Bölgesi'ne hizmet edebilecek Afet Lojistik, Koordinasyon ve Eğitim Merkezi kurmak olduğunu ifade etti. Nasır, şöyle devam etti: "Küçükali, bizim proje önerimize sıcak baktı. Bizim büyük şansımız var. İzmir Valisi Sayın Cahit Kıraç, Sakarya depreminden sonra ildeki problemlerin çözümü için Sakarya'ya vali olarak atandı. Ve orada kaosu gidermeye, yapılanmayı organize etmeye çalıştı. Vali Bey'in de bu konularda duyarlı olduğunu biliyoruz. Her türlü desteği vereceğini biliyoruz. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na aktaracağım. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm her türlü desteği vereceğini söyledi. Küçükali, cuma günü şube açılışını yaptıktan sonra pazartesi günü Türk Kızılayı yetkililerini İzmir'e gönderdi. Yetkililerle ön görüşmeler yaptık."

Her İlçeye Bir Helikopter Pisti

Yapacakları merkeze içerisinde tuvaleti ve banyosu bulunan bir oda ve merkezi yemekhane yapmayı planladıklarını belirten Necip Nasır, "Afetten etkilenen ve kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızı geçici barınma evlerinde ikamet etmelerini istiyoruz. Ayrıca ilçe belediye başkanlarımızla görüşerek her ilçede helikopter pistleri hazırlayıp, herhangi bir afet anında lojistik desteği acil sağlayacak yapılanma oluşturulabilir."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.