Haberler

TOKİ'den gecekondu sahiplerine kılavuz!

Tarih: 2 Mart 2011 Kaynak: Akşam
TOKİ yapılan çalışmalara erişimi kolaylaştırmak için internet sitesini, günün ihtiyaçlarına göre yeniledi. 2011'i deprem ve kentsel yenileme yılı olarak ilan eden TOKİ, internet sitesinde buna göre iki ayrı yenilik yaptı.

TOKİ'den yapılan açıklamada, kentsel yenileme kapsamında yapılacak çalışmaların adım adım anlatıldığı "kentsel yenileme" seçeneğinde genel süreç, kentsel yenilemenin yasal dayanağı, başvuru için gerekli olan belgeler, belge örnekleri, gecekondudan modern konuta uzanan yolculuğun şematik anlatımı ile gecekondu dönüşüm alanlarının önceki ve şimdiki durumlarını karşılaştıran fotoğraflara TOKİ'nin internet sitesinde yer verildiği duyuruldu.

İnternet sitesinde yer verilen Genel Süreç seçeneğinde; gecekondu dönüşüm projesinin temel ilke, amaç ve yerel yönetimlerle işbirliği kavramlarına yer verildi. Yasal Dayanak seçeneğinde ise TOKİ tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin yasal dayanaklarına yer verilirken, Başvuru Evrakları başlığıyla ele alınan bölümde ise kentsel dönüşüm başlatılacak bölgedeki vatandaşların hak kaybına uğramamaları için temin etmeleri gereken belgeler sıralandı. "Kentsel yenileme" başlığı altında yer alan Gecekondu Dönüşüm Projesi İşleyiş Şeması ise bir gecekondu sahibinin adım adım modern bir eve kavuşması için yapması gerekenleri şemalar eşliğinde görsel bir anlatım tarzıyla anlatıyor.

TOKİ'nin sanal dünyaya açılan kapısı olan internet adresindeki bir diğer yenilik de güncel haberlere yer verilmesi oldu. TOKİ tarafından kamuoyuna aktarılması gereken duyuru niteliğindeki haberler ile yapılan çalışmalar ‘güncel haberler' başlığı altında toplandı. TOKİ'nin internet sitesindeki yenilikleri görmek isteyenlerin www.toki.gov.tr adresini ziyaret edebilecekleri belirtildi.

Takip
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.