Haberler

Niğde'de hibe proje uygulanmaya başladı

Tarih: 10 Mart 2011 Kaynak: Yeni Şafak
Niğde Belediyesi tarafından AB'ye sunulan proje kapsamında kabul gören hibe projenin uygulama çalışmaları başladı. Proje Grontmij Türkiye ve Grontmij Hollanda Konsorsiyumu'nca gerçekleştiriliyor.

Niğde Belediyesi tarafından AB'ye sunulan proje kapsamında kabul gören hibe projenin uygulama çalışmaları başladı. Proje Grontmij Türkiye ve Grontmij Hollanda Konsorsiyumunca gerçekleştiriliyor. Hibe projenin uygulama çalışmalarının başlaması dolayısıyla Grontmij firması Teknik Proje Müdürü Jan Halter, Proje Mühendisi Adrian Van Der Berge ve Çevre Mühendisi Ateş Yavaşbay Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Dört aşamadan oluşan proje kapsamında yapılacak olan çalışmaların 1. aşaması 1 Ocak 2011- 30 Nisan 2011 tarihleri arasında, Hollanda'da Başlangıç Toplantısı, proje yaklaşımının tartışılması, iletişim ve raporlama üzerine karara varılması, Ankara'da Başlangıç Toplantısı, AgencyNL, Çevre ve Orman Bakanlığı, İller Bankası, Niğde Belediyesi ve diğer taraflar ile Niğde Atık su Arıtma Tesisi'nin mevcut durumunun değerlendirilmesi, Niğde Atık Su Arıtma Tesisi'nin, enerji verimliliği önlemlerinin detaylı değerlenmesi ve iyileştirme programı hazırlanması. Niğde Belediyesi ve Çevre ve Orman Bakanlığı ile iyileştirme programı ve ekipman listesi üzerine anlaşma, Niğde Atık Su Arıtma Tesisi ve İller Bankası personelinin eğitimi şeklinde yapılacak.

TESİS YENİLENİP ÇALIŞIR DURUMA GETİRİLECEK

2. aşama ise 1 Mayıs 2011-30 Eylül 2011 tarihleri arasında, yeni ekipman montajı yapılarak, yenilenmiş Atık Su Arıtma Tesisi'nin işletme ve bakımı üzerine eğitim verilecek. Projenin izleme olarak adlandırılan 3. Aşamasında, 1 Ekim 2011-1 Mart 2012 Atık Su Arıtma Tesisi'nin komple izlenmesi, yeni ekipmanın farklı mevsimlerde (kuru ve yağışlı, soğuk ve sıcak) test edilmesi planlanmakta. Projenin sonuncusu olan 4. Aşama 1 Ocak 2012- 31 Mart 2012'de Çeşitli web sitelerinde yayınlanmak üzere bültenler hazırlanması; Çevre ve Orman Bakanlığı, İller Bankası, suyla ilgili kuruluşlar (ASKİ gibi), Türkiye'de Atık Su Arıtma Tesislerinde enerji verimliliği ile ilgili pazar araştırması yapılması, Türkiye ve Hollanda'da, proje sonuçlarının sunulması için düzenlenmesi hedefleniyor. Jan Halter, Niğde Belediyesi tarafından alınan bedeli hibe projenin uygulanma çalışmalarının başladığını belirtti. Teknik Proje Müdürü Halter, projenin 4 aşamadan oluştuğunu, bu aşamalardan ilki olan tesisin yenilenip çalıştırılır duruma getirilmesinin Ekim 2011'de gerçekleşeceğini kaydetti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.