Haberler

Eski ayakkabı ve eldiveni saksı yaptı

Tarih: 25 Mart 2011 Kaynak: Yeni Asır
Gaziemir Belediyesi en güzel bahçe ve balkon yarışması düzenliyor. İlçenin merak uyandıran bahçesine sahip Gül Bayrıdost da eski ayakkabı, çizme ve eldivenlerden yaptığı saksılarla dikkat çekiyor.

İzmir'in en yeşil ilçelerinden Gaziemir'de belediye, kent merkezinde de yeşile duyarlılığı artırmak amacıyla, ödüllü "En güzel balkon ve En güzel bahçe" yarışması düzenliyor. Teması "çevre ve sağlık" olarak belirlenen ve bu yıl 14.'sü gerçekleştirilecek Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenecek yarışmaya katılmak isteyenler, 13 Nisan'a kadar başvuruda bulunabilecek.

İki aşamalı yarışma

İki aşamalı yarışmada, önce fotoğraflardan ön eleme yapılacak ardından jüri balkon ve bahçeleri adreslerinde değerlendirecek. Yarışmada dereceye girenlere, bahçe mobilyalarından ekolojik saksılara kadar çeşitli ödüller verilecek. Kadın erkek demeden Gaziemir'de yaşayan herkesin katılabileceği yarışmanın çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Göreve geldiği günden itibaren ilçeye 15 bin ağaç dikilmesini sağlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gaziemirlilerin yaşadıkları çevreye duyarlı yapısıyla, yeşil alanların korunması ve kent temizliğinde her zaman kendilerine destek olduğunu belirterek, "Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz yarışma, 23 Nisan şenliklerine de renk katacak. Tüm vatandaşlarımızın, bu anlamlı yarışa katılmalarını bekliyoruz" dedi.

Duvara dayalı bahçe

Hızlı bir yapılaşmanın yaşandığı Gaziemir'de vatandaşların çevre duyarlılığının en güzel örneklerinden biri de balkonu ve bahçesi olmadığı halde apartmanının önünü çiçeklerle donatan Gül Bayrıdost... Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Bayrıdost, kendi yaptığı farklı saksılarla duvara dayalı bir bahçe oluşturmuş...

Resim yeteneğini çevreciliği ile birleştiren Bayrıdost, plastik şişe, çizme, eldiven, ayakkabı ve çantaları boyayarak, içlerini toprakla doldurup çiçek ekiyor. İlçenin en merak uyandıran bahçesini 'toprağı olmadan' genişletmeye devam eden Bayrıdost, "Toprak artık çok kıymetli. Şehirde bahçe sahibi olmak bile zor. Ama herkes saksılara çiçek ekebilir" dedi.

Doğaya uygun saksı

Saksılarını yaparken doğanın yok edemediği plastikleri değerlendirdiğini, bir anlamda sevimsizliklerini örtmeye çalıştığını anlatan Bayrıdost, "İnşaat alanlarına atılan plastik çizmeleri, eldivenleri, çevremdekilerin attığı çanta ve ayakkabıları değerlendirmeyi düşündüm. Akrilik boya ile desenlerini yapıyor, saç spreyi ile boyayı sabitliyorum. Sardunya, papatya, bütün çiçekler çizmede, çantada, ayakkabıda yetişiyor. Saksılarımı apartman duvarına yasladığımız raflara yerleştirdim. Bahçemin sınırı yok. Yoldan geçen herkese açık. Saksılarımı alıp götürenler de oluyor ve ben bundan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.