Haberler

Marmaris'te yol için ağaç katliamı

Tarih: 4 Nisan 2011 Kaynak: Milliyet


Muğla'nın Dalaman Havalimanı'na ulaşımın daha çabuk ve risksiz olması ve aynı zamanda da ülke genelinde başlatılan duble yol çalışmaları nedeniyle Marmaris ile Gökova arasında yüzlerce ağaç kesildi.

Özellikle Muğla'dan gelirken Marmaris'in ilk göründüğü tepe olan Belbaşı'ndan araçlarıyla geçenler, eskiden her iki yandaki çam ağaçlarının arasından Marmaris'in siluetini görmekte zorluk çekerken, şimdi ilçeyi rahatça görebiliyor.
Gökova ile Marmaris arasındaki 26.5 kilometre uzunluğundaki karayolunun duble yol haline getirilmesi için ilk çalışma 2004'te başlatıldı. Duran ve 25 Mart'ta yeniden başlayan çalışmayla mevcut üç şerit ve 11 metre olan yol genişliği, dört şeride ve 21 metreye çıkarılacak. Çalışmalar 9 Eylül 2012'de tamamlanacak.

Özellikle Marmaris'in tepeden ilk görüldüğü yer olan Çetibeli Beldesi'nin Belbaşı mevkiinden itibaren Marmaris'e doğru gerçekleştirilen ağaç kesimi dikkati çekti.
Belbaşı'ndan bakıldığında yoğun bir orman görünürken, şimdi yolun tek yanı çıplak bırakıldı. Duruma tepki gösteren TURSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, tepkisini şöyle dile getirdi: "Avrupa ülkelerinde bu tür yollar koruma altına alınır. Marmaris yolu bizim bir değerimiz, bir varlığımız. Bu ağaçların tekrar geri gelmeyeceği kesin. Böyle bir vahşet olabilir mi? Eskiden adeta bir ağaç tünelinin içinden geçiliyordu. Hani Günnük ağaçları koruma altındaydı? Onlar da kesildi. Marmaris önemli bir değerini kaybetti" dedi.
Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grup Başkanı Filiz Ersan da kesimi çok didinmelerine rağmen engelleyemediklerini belirtti.
Ersan, "Ağaç kesme modası sadece bizde" dedi. Karayolları yetkilileri ise görevlerini yerine getirdiklerini savundu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.