Haberler

Antik kent Laodikya, 'Mega Müze' istiyor

Tarih: 4 Nisan 2011 Kaynak: Cumhuriyet
Denizli'de bulunan Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, MÖ 2500'lü yüzyıllarda Anadolu'nun en önemli ve ünlü kentlerinden biri olarak bilinen Laodikya'dan kazı çalışması sırasında çıkan eserlerin sergilenmesi için ''Mega Müzeye'' ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Denizli'de bulunan Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek, MÖ 7500'lerde kurulan, 2500'lü yıllarda Laodikya ismiyle anılmaya başlanan antik kentte yapılan kazı çalışmaları sırasında geçmişe ait yeni bir bilgi, belge ve eseri bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Hristiyan alemi için önemli bir merkez olan kentte yürütülen çalışmaları 12 ay aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Şimşek, ''Üniversite ve belediye iş birliğiyle yürüttüğümüz çalışmalarda ülkemizde 12 ay boyunca kazı çalışması yapan tek ekip olmanın gururu içindeyiz. Boş geçen hiçbir günümüz olmuyor. Geçmişe ait bir imparator başı, tıp malzemesi, tekstil kalıntıları, ilk yerleşim birimi materyalleri, dini temsil eden kalıntıları ortaya çıkarmak, tarihin farklı bir yönünü gösterebilmek bizim çalışma azmimizi daha da artıyor'' dedi.

Antik kentten çıkan birbirinden değerli eserlerin Denizli Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiğini anlatan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''2003 yılından bu yana çıkardığımız eserler bir müzeyi dolduracak nitelikte. Bunların sergilenebilmesi için büyük bir mega müzenin yapılması, Laodikya Antik Kenti'ne özgü bir ören yeri müzesinin yapılması bu eserlerin daha güzel görünmesini ve bilinçli bir şekilde çıkan eserleri incelenmesini sağlayacaktır. Müze ziyaretinin ardından antik kentin gezilmesi ziyaretçiler açısından daha bilgilendirici olacaktır.''

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.