Haberler

II. Abdülhamit tarafından yaptırılan hastane yıkılıyor

Tarih: 4 Nisan 2011 Kaynak: Medimagazin
Erzurum'da 1902 yılında inşa edilen 1924 yılında Numune Hastanesi statüsüne geçen hastane, iş makineleriyle yıkılıyor.

Sultan Abdulhamit döneminde yaptırılan ve yıllarca sağlık alanında hizmet veren Numune Hastanesi yıkılıyor. Hastanenin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınması sonrası Sağlık Bakanlığınca yaşam alanı olarak düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesine verilen alan, otopark ve engellilerin yararlanabileceği modern park alanı olarak düzenlenecek.

Modern bir kent oluşturabilmek için çalıştıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Numune Hastanesi alanında yapılacak parkın semte de ayrı bir hava kazandıracağını dile getirdi. Parkın evden dışarı çıkamayan engelleri toplumla buluşturacak bir yapıda olacağını anımsatan Küçükler, "Eski hastane alanı otopark ve modern bir park olarak düzenlenecek. Çocuk oyun alanları, dinlenme yerlerinin yanı sıra engelliler için de düzenlemeler yapılacak. Engelli insanların kentsel yaşama katılım alanındaki ihtiyaçları engelli olmayanlarla farklı olmakla birlikte benzerdir. Engelli olarak tanımlanan bireyleri, toplumun ayrı bir kesimi olarak niteleme yerine bütünleşmiş bir parçası olarak algılayabilmek ve parkta da buna olanak sağlayabilmek amacıyla fiziksel çevreye ulaşılabilirliğini sağlayacağız" diye konuştu.

1902'de inşa edilmişti
Hastane, Sultan 2. Abdulhamit döneminde, dönemin Erzurum Belediye Başkanı Şerif Efendi tarafından, halktan toplanan para ile yaptırıldı. Gureba Hastanesi adıyla 1904 yılında hizmete girdi. Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında Sağlık Bakanlığına bağlanarak Erzurum Numune Hastanesi adını aldı. İlk Başhekimi Dr. Salim Cimilli oldu. 1966 yılında büyük bir onarımdan geçirilen Numune Hastanesinin 1972 yılında kuzey cephesindeki 3 katlı blok hizmete açıldı. 1929 yılında hizmete açılan ve ayrı binalarda hizmet veren doğumevi ve çocuk bakımevi Numune Hastanesi çatısı altında hizmet vermeye başladı. Zamanın Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan İsmet İnönü, Erzurum gezilerinde Numune Hastanesini ziyaret edip, incelemelerde bulunmuştu. 700 yatak kapasiteli Numune Hastanesi Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden birisiydi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.