Haberler

İstanbul’un sokakları ‘rengin ahengi’ ile estetik kazanıyor

Tarih: 8 Nisan 2011 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Boya Sanayicileri Derneği ve ilçe belediyeleri ile birlikte hazırladığı "Rengin Ahengi İstanbul" projesi' kapsamında 7 ilçede sokakların altyapıları yenilendi, binaların dış cephesi yeniden düzenlendi ve boyandı. Ümraniye Çiftlik Sokak'taki düzenleme Başkan Kadir Topbaş'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Boya Sanayicileri Derneği ve ilçe belediyeleri ile birlikte hazırladığı "Rengin Ahengi İstanbul" projesi' kapsamında 7 ilçede 180 bina, 8 köprü ve yaklaşık 70 bin metrekare dış cephe alanı yeniden düzenlendi. Ümraniye Çiftlik Sokak'taki düzenleme İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın da katıldığı bir törenle açıldı. Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Atölyesi Başkanı Mimar Tülin Ersöz ile AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar da hazır bulundu.

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneği'nin (BOSAD) bir yıl süren çalışmanın ardından 7 ilçe belediyesiyle birlikte projeyi hayata geçirdiğini belirterek, çalışmayla İstanbul'un şehircilik estetiği açısından güzel ve örnek bir görünüme kavuşturulmasının amaçlandığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Atölyesi'nin yönetiminde gerçekleştirilen projeye emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Topbaş, "Bizler medeniyetler kuran bir milletin evlatlarıyız. Aslan yattığı yerden belli olur. Güzellikler bizim milletimizin hakkı. Yaşadığımız yerlerin temizliği, estetiği karakterimizi ve yaşam tarzımızı da etkiliyor. Farklı kesimlerin elele vererek gerçekleştirdiği bu proje şehrimizin ve ilçelerimizin güzelliğine güzellik katacak" diye konuştu.

Bu sokaklarda yaşamanın ayrıcalık olacağını ve binaların, dükkanların değerini arttıracağını ifade eden Kadir Topbaş, "Ümraniye Çiftlik Sokak'taki bu güzelliği İstanbul'un bütün müsait sokaklarında uygulamak istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmaya hazırız. Vatandaşlarımız bu sokaktaki güzelliği kendi sokaklarında da istiyorsa ilçe belediyelerimizle irtibata geçsin lütfen. Niçin bütün sokaklarımız bu kadar temiz ve güzel olmasın?" şeklinde konuştu.

Törende konuşmalardın ardından sokak sakinleri de Kadir Topbaş, Aziz Babuşçu ve Hasan Can'a teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti. Daha sonra Kadir Topbaş ve beraberindekiler çocuklarla birlikte kurdele keserek Çiftlik Sokağı'ndaki düzenlemenin resmi açılışını gerçekleştirdiler. Başkan Topbaş ve beraberindekiler, Ümraniye Seçim Koordinayon Merkezi'nin açılışını da gerçekleştirdi.


Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.