Haberler

TAV, Ohri Havalimanı'nı yeniledi

Tarih: 11 Nisan 2011 Kaynak: Dünya
Saki Şener, Üsküp Havalimanı'nda yeni terminal binasının bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

TAV Havalimanları, Makedonya'nın Ohri St. Paul The Apostle Havalimanı'nda yapım ve yenileme çalışmalarını tamamladı.

TAV Havalimanları'ndan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık bir yılda yenilenen Ohri Havalimanı'nın açılış törenine katılan Makedonya Başbakanı Gruevski, Makedonya'nın turizm potansiyeli yüksek bölgesi olan Ohri'de turizm alanında büyük bir gelişme beklediklerini, özellikle TAV'ın sağladığı bağlantılarla Hollandalı ve Rus turistlerin sayısında büyük bir artış yaşanmasını öngördüklerini vurgulayarak, bu çerçevede yenilenen St. Paul the Apostle Havalimanı'nın ülke turizmine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Saki Şener ise Üsküp Havalimanı'nda yeni terminal binasının da bu yıl içinde tamamlanacağını kaydederek, "İşletmesini üstlendiğimiz Üsküp Alexander the Great ve Ohri St. Paul the Apostle Havalimanı'yla Makedonya'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ülkenin ve sektörün geleceğine inancımız tamdır. Ülkeye aktardığımız küresel deneyimi yerel değerlerle birleştiriyor ve en kaliteli hizmeti sunmayı hedefliyoruz" görüşünü bildirdi.

Makedonya'nın önemli turizm merkezi olan ve UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde yer alan Ohri'nin havalimanının bir yıl süren yapım ve yenileme çalışmaları kapsamında havalimanına VIP binası, uçak hangarı ve 6 bin metre karelik bir otopark eklendi. Terminal binası, var olan otopark, yönetim binası ve kargo hangarı da yenilendi.

TAV Havalimanları, Ohri'nin yanı sıra ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Üsküp'teki Alexander the Great havalimanlarının işletmesini 20 yıllığına üstlenmiş bulunuyor. Bu amaçla 2008'de TAV Macedonia kuruldu. Ohri'de yenileme ve geliştirme çalışmalarını tamamlayan şirket, başkent Üsküp'te de diğer modernizasyon çalışmalarının yanı sıra, yeni terminal binasıyla yıllık yolcu kapasitesini 3 milyona çıkaracak, apron ve pisti genişletecek, kargo ve otopark kapasitesini artıracak. Üsküp'teki çalışmaların 2011'in son çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.