Haberler

"Santralistanbul Enerji Haftası" Başlıyor

Tarih: 11 Nisan 2011 Kaynak: Cumhuriyet
Sürdürülebilir enerjiye dayalı bir dünyayı teşvik etmek için, 27 Avrupa ülkesinin katılımı ile 150'den fazla organizasyonla gerçekleştirilen, Avrupa'nın en önemli ve kapsamlı etkinlik ağı ve serisi olan 'Avrupa Birliği Sürdürülebilir Enerji Haftası'na Türkiye 'santralistanbul Enerji Haftası' ile katılıyor.

2005 yılında Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan EUSEW; Avrupa Birliği Sürdürülebilir Enerji Haftası (European Union Sustainable Energy Week), sürdürülebilir enerjiye dayalı bir geleceği teşvik etmek üzere gerçekleştirilen Avrupa'nın en önemli ve kapsamlı etkinlik serisidir. Her yıl belirlenen bir tema çerçevesinde birçok Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen yüzlerce etkinliği barındıran EUSEW, bu yıl "yenilenilebilir enerji" ve "enerji verimliliği" temalarına dikkat çekecek olan etkinliklerle 11 - 15 Nisan tarihleri arasında, Türkiye dahil 27 Avrupa ülkesinde gerçekleşecektir. Türkiye, 11 - 17 Nisan tarihleri arasında Santral İstanbul tarafından organize edilen "santralistanbul Enerji Haftası" ile EUSEW'ya katılıyor.

Kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği eğitim programlarıyla sürdürülebilir enerjiye dayalı bir gelecek için genç neslin bilinçlendirilmesine verdiği önemi vurgulayan santralistanbul, EUSEW kapsamında gerçekleştireceği "santralistanbul Enerji Haftası" ile, tüm yaş gruplarından kişilerin alternatif enerji kaynakları/yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği/enerji tasarrufu üzerinde düşünme ve bilinçlenmelerini hedefliyor.

"santralistanbul Enerji Haftası"nda gerçekleşecek ücretsiz ve kamuya açık etkinlikler arasında alternatif enerji kaynakları olan rüzgar, güneş ve hidrojen enerjilerinin nasıl üretildiklerini gösteren uygulamalı "istasyonlar", güneş enerjisi ile çalışan araba, rüzgar, güneş ve hidrojen enerjisi ile çalışan "Eko Karavan", "alternatif enerji kaynakları" temalı film ve belgesel gösterimleri ve yine bu temaları baz alan açık hava grup oyunları yer alıyor.

"santralistanbul Enerji Haftası", enerji alanında faaliyet gösteren firmalar, sivil toplum örgütleri, üniversitelerin ürün ve projeleriyle (İTÜ Alternatif Enerji Kulübü, Laterna, Ezinç, UNIDO-ICHET, Teknolus Enerji), Filli Boya Yalıtım ve Türk YTONG'un katkıları, yerel yönetimler, medya (NTV, Açık Radyo) ve basının (Radikal) destek ve katılımlarıyla 11 - 17 Nisan tarihleri arasında santralistanbul Enerji Müzesi ve santralistanbul'un açık alanlarında gerçekleşecektir.

Detaylı bilgi ve katılım için: www.santralistanbul.org

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.