Haberler

Rus girişimciler uzayda otel kuracak

Tarih: 11 Nisan 2011 Kaynak: Cihan
Uzayda otel çalışmasıyla ilgili bilgi veren Yörünge Teknolojileri LTD şirketi CEO'su Sergey Konsekno, ilk uzay otelinin 7 kişilik olmasını planladıklarını belirtti.

Kostenko, "Dört odalı bir istasyon olacak. 7 kişinin rahatça sığacağı yaklaşık 20 metrekarelik alanı kapsayacak. Ve en önemlisi iki büyük pencere olacak. Bu çok önemli çünkü turistler, dünyadan uzaklaşmayı görmek ister ve fotoğraf çekmek ister" dedi.

Uzmanlar uzay otelini bir defa ziyaret etmenin 35-40 milyon dolara mal olabileceğini kaydediyor. Bir başka Rus şirketi ucuz uçuş imkânını teklif ediyor. Şirket gezinin alçak dünya yörüngesine yapılmasını öneriyor. Bu projeye göre uzay turistleri uzaya çıktıktan sonra yörüngede 5 dakika durduktan sonra yeniden dünyaya dönecek. Uçuş biletleri turistlere 200 bin dolardan sunulacak. Amaçlarının bir grup turisti 100 kilometre yüksekliğe çıkarmak olduğunu belirten proje sorumlusu Stanislav Smirnov, "Alçak dünya yörüngesinden hem dünya çok güzel şekilde görünür, hem turistler uzayı kendi gözleriyle görebilir" şeklinde konuştu. Bu projeyi gerçekleştirebilmek için şirket uzmanları yolcuları bünyesinde taşıyan özel kargo uçağını kullanmayı amaçlıyor. Kargo uçağı yörüngeye ulaştığı anda üzerindeki mekiği yörüngede bırakacak. Birkaç dakika yörüngede kaldıktan sonra mekik yeryüzüne inecek. Ortaokul öğrencisi Sergey Davitaya uzaya ateşlenmeden birkaç gün kala Syozu TMA-21 izlemeye fırsat bulan gençlerden biri. 14 yaşında olan Sergey ABD'de 15 dakika boyunca yer çekimi sıfır simülasyon aracında geçirdi. Sergey uzaya yolculuk yapmak istiyor ve büyüdüğü zaman uzaya gidebileceğine inanıyor. Hatta yaşama imkanı olan gezegenlere yerleşmeyi bile planlıyor. Sergey, tüm bu imkanların zamanlar oluşacağına inanıyor.

Uzay gezileri meraklılara 200 bin dolardan 40 milyon dolara kadar değişen fiyatlarla sunulması hedefleniyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.