Haberler

Mahalleye asansörle çıkılacak

Tarih: 15 Nisan 2011 Kaynak: Türkiye
Karabük Belediyesi, vatandaşların yaya olarak ulaşmakta güçlük çektiği mahalleye asansör yapıyor. Belediye Başkanı Rafet Vergili, ayrıca buna benzer dik yolları olan Yenişehir ve Esentepe mahallelerine yürüyen merdiven projesi hazırladıklarını kaydetti.

Karabük Belediyesi, vatandaşların yaya olarak ulaşmakta güçlük çektiği mahalleye asansör yapıyor.

Mahallenin yaya olarak tek girişi olan Kayabaşı Köprüsü'nün hemen ucuna 34 metre yüksekliğinde, 13 kişi kapasiteli ve seyir için camdan kaplı 2 asansör için çelik kulelerin inşasına başlandı.

Belediye Başkanı Rafet Vergili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayabaşı Mahallesi'nde oturanların bu sıkıntıyı yıllardır yaşadığını, ellerinde pazar poşetleri ile dik merdivenleri çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Seçim çalışmalarında kendisinden en çok bu sorunun giderilmesinin istendiğini anlatan Vergili, şöyle konuştu:

"Merkez ve haftalık kurulan pazarlardan söz konusu mahalleye yaya olarak çıkmak çok zordu. Karayolundan gitmek isteseler yolları uzuyordu. Bundan dolayı tek çarenin asansör olduğunu düşündük. Vatandaşımızın bu sık ıntıyı daha fazla çekmesine gönlümüz razı olmadı. Hemen bir proje hazırlatarak çalış malara başladım. Asansörlerin kuleleri dikildi. 2 tane 13 kişilik asansörlerin etrafı camdan olacak. Mahalleye çıkarken keyfine doyum olmayan seyiri de vatandaşımızdan esirgemek istemedik. Bize oradan faydalanan vatandaşımızın duaları yeter. Asansörler yaklaşık 3 ay içinde çalışmaya başlar."

Vergili, ayrıca buna benzer dik yolları olan Yenişehir ve Esentepe mahallelerine yürüyen merdiven projesi hazırladıklarını kaydetti.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.