Haberler

Merinos AKKM'den uluslararası başarı

Tarih: 15 Nisan 2011 Kaynak: Olay
Kongre ve toplantı sektöründe uluslararası otorite olan ve 53 ülkede 170 üyesi bulunan Uluslararası Kongre Merkezleri Birliği (AIPC), Türkiye'de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın ardından Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ni de üyeliğe kabul etti.14 Nisan 2011 Perşembe 11:38 tarihinde eklendi.

Uzun bir araştırma ve inceleme sürecinin ardından AIPC yönetim kurulu, Merinos AKKM'yi uluslararası kriterlere uygun bularak üyeliğe kabul etti. Aralarında China National Convention Center Barcelona International Convention Centre (CCIB), Dubai International Convention & Exhibition Centre, London Convention Centre, MIC Milano Convention Centre, ICM - International Congress Centre Munich, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, San Diego Convention Center Corporation, Sydney Convention & Exhibition Centre, Walter E. Washington Convention Center, Coex Seoul ve Crocus International Exhibition & Convention Centre gibi dünyaca ünlü merkezlerin de üye olduğu AIPC, 3 aylık titiz bir değerlendirme süreci sonunda Bursa Merinos AKKM'yi de üyeliğe layık buldu.

Merinos AKKM'nin AIPC'ye üyeliğinin Bursa ve Türkiye için önemli bir gelişme olduğunu söyleyen AKKM Genel Koordinatörü Mehmet Semih Pala, "AIPC yönetim kurulunun 3 aylık titiz bir değerlendirme sürecinin ardından Merinos AKKM, Türkiye'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın ardından birliğe üye olmayı başarmıştır. Bu sonuç hem Bursa, hem de Türkiye için bir prestij kaynağıdır. Bundan sonra uluslararası arenada referans gösterme imkanı olacaktır. Türkiye'de ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Binted tarafından ‘Bursa modeli' olarak işletilen Merinos AKKM, Bursa'nın dünya çapındaki tanıtımında da çok önemli bir görev üstlenmiştir. Bundan sonraki süreçte sektörde otorite sayılan diğer kuruluşlara da üye olmak için çalışmalara başladık" dedi.

Uluslararası kongre merkezleri yöneticilerinin oluşturduğu profesyonel bir birlik olan AIPC'nin 53 farklı ülkeden 170 üyesi bulunuyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.