Haberler

Önce kendini keşfet sonra evini dekore et

Tarih: 15 Nisan 2011 Kaynak: Zaman


Amerika'da yayınlanan Reader's Digest isimli dergi, evini dekore ederken zorluk çekenlere ipuçları veriyor. İşe kendinizi tanımakla başlayın. Nelerden hoşlanıyorsunuz, en değerli eşyanız hangisi, gardırobunuzda neler var? Bütün bu soruların cevabını bulunca, evinizi nasıl dekore edeceğinizi biliyorsunuz demektir.

Ev dekorasyonu denince insanın aklına bin bir çeşit model gelir; ama iş kendi evinizi dekore etmeye gelince o zaman zorlanmamak, sancı çekmemek elde değildir. Neyi nasıl yapacağınızı ve en önemlisi nereden başlayacağınızı bilemezsiniz. ABD'de yayımlanan Reader's Digest isimli dergide yer alan habere göre, evi kolayca dekore etmek, insanın kendi kişisel özelliklerini ve zevklerini bilmekten geçiyor. İşte evinizi tasarlamakta size yardımcı olabilecek birkaç ipucu:

Sizin için değerli olan eşyalara göz atın: Evinizde bulunan sevdiğiniz eşyaları gözünüzün önüne getirin. Bu bir halı da olabilir, tablo da. Çünkü nelerden hoşlandığınız, sizin nasıl bir tarzı benimsediğinizi ortaya koyar. Örneğin, antika bir eşyadan hoşlanıyorsanız, bu sizin modern değil de tarihî izler taşıyan modellerden evinizi dekore etmeniz doğrultusunda fikir verici olabilir.

Katalogları inceleyin: Yeni çıkan mobilya ya da ev ürünleri hakkında bilgi sunan, güzel bir dekorasyon için ipuçları veren birçok dergi ve kataloglar mevcut. Bu ürünlerin model, renk ve desenlerinden haberdar olmanız, evinizin dekorasyonu için gereken uyumu sağlamanız için size katkıda bulunacaktır.

Gardırobunuzda ne varmış bir bakın: Sahip olduğunuz kıyafet veya aksesuarlarınız sizin nasıl bir zevke sahip olduğunuzun en önemli göstergelerinden biridir. Bu nedenle, gardırobunuzu inceleyerek ev dekorasyonu için hangi tarz ve renk tonuna ağırlık verebileceğinize dair bilgi edinebilirsiniz.

Sevdiğiniz filmleri hatırlayın: İzlediğiniz filmlerde muhakkak gözünüze güzel bir ev, mobilya ya da aksesuar takılmıştır. Bunlar, evinizin dekorasyonu için gerekli alışverişi etmek için size yol gösterecektir.

Tatil rotanızı nereye çevirdiğinizi düşünün: Herkesin tatil için tercih ettiği mekân farklıdır. Mesela, deniz kenarında güzel bir tatil geçirmeyi tercih edenlerdenseniz evinizi denizi hatırlatan eşyalarla donatabilirsiniz.

Nereden alışveriş yaptığınızı aklınıza getirin: Alışveriş yaptığınız yerler, nasıl bir zevke sahip olduğunuza dair ipuçları barındırır. Eğer bitpazarının yolunu tutanlardansanız, bu sizin evinizde geçmişe ait dokuları hissettirmek isteyebileceğinize işaret eder.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.