Haberler

Komagene canlanacak Adıyaman 1.5 milyon turist çekecek

Tarih: 18 Nisan 2011 Kaynak: Hürriyet Yazan: Ömür Kırbaşlı

Şu anda 45 bini yabancı olmak üzere yılda 190 bin turist ağırlayan Adıyaman, turizm atağına geçti, 2020 yılına kadar turist sayısını 1.5 milyona çıkarmayı hedefledi. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Adıyaman'ın bugünkü yatak kapasitesi 1500. Bölgede konaklama imkanları olmayınca turist gelmiyor.

5 yıldızlı otelimiz yok. İşadamlarımızın 5 yıldızlı ve butik otel yatırımları yapmalarını istiyoruz. Bu konuda müteşşebislere her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Turizme geç kaldık
Adıyaman Valiliği, Başbakanlık Tanıtma Fonu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ), Adıyaman Üniversitesi ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) işbirliğiyle düzenlenen arama toplantısına çok sayıda turizmci katıldı. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, bölgenin tarihte Komagene krallığı olarak büyük bir uygarlığa ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, 1970-1980 arasında 200 bini yabancı olmak üzere 300 binin üzerinde turist ağırladıklarını belirterek, "Bugün bu rakam 40 bine kadar geriledi. Turizmi geliştirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi..

Barajda tekneler dolaşacak
Büyükaslan, turizm hamlesi kapsamında yapacakları projelerden bazılarını şöyle sıraladı: "Sülüklü Göl projesi ile sağlık turizmini canlandıracağız. Tekne turlarıyla Atatürk Barajı çevresindeki tarihi ve doğal güzellikleri de göstereceğiz. Çelikan ilçesindeki Çad Barajında bulunan yüzer adaları da turizme açacağız. Varolan konakları yenileyeceğiz ayrıca yeni konaklar yaptırarak Mardin'deki gibi hizmete sunmak istiyoruz."

5.8 milyon Euro harcanacak
Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise, ‘Kommagene Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma Projesi' için Avrupa Birliği projelerinden de yaralandıklarını söyledi. Yüzlerce proje arasından seçilen projelerinin toplam bedeli 5 milyon 852 bin Euro olduğunu söyleyen Sodan, "Bu projeyle Adıyaman turizmi canlandıracağız" dedi.

Nemrut Dağı eteklerine butik oteller yapılmalı
TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, bundan sonraki süreçte Adıyaman'ın daha fazla turist çekmesi için Nemrut Dağı eteklerinde 25-30 odalı küçük butik otellerin yapılması önerisinde bulundu. Artık turistin farklı ve yerel olanla ilgilendiğini kaydeden Baraner, Nemrut Dağı'nın aydınlatılarak yürüyüş parkuları oluşturulabileceğini söyledi. Barener, bu nedenle 2-3 milyon dolarlık şehre değer katmayan projeler yerine büyük projelere ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Diana Turizm Kültür Turları Müdür Yardımcısı Süleyman Akçalı ise hedefleri arasında Antalya'dan Adıyaman'a günlük uçak turları yapmanın yer aldığını kaydetti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.