Haberler

Tarihî yarımadadaki iskeleler, yeni yüze kavuşacak

Tarih: 18 Nisan 2011 Kaynak: Zaman Yazan: Sevgi Korkut


Doğal ve tarihi güzellikleri bir arada barındıran İstanbul'daki iskelelerin kendisine yakışır güzellikte olması için harekete geçildi.

Tarihi Yarımada'daki Eminönü, Karaköy ve Perşembe Pazarı motor iskeleleri yıkılarak modern şekilde inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin konuyla ilgili ele aldığı raporda, Eminönü'ndeki turizm iskelesi ile Üsküdar ve Kadıköy'deki motor iskelelerinin de daha sonra aynı şekilde yıkılıp yapılacağı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, nisan ayı toplantılarının son birleşimi Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki Meclis Salonu'nda yapıldı. Tarihi Yarımada'daki Eminönü, Karaköy ve Perşembe Pazarı motor iskeleleri yıkılarak yeniden inşa edilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Yeni inşa edilecek modern motor iskelelerinde yolcu peronu, iskeleye ait teknik hizmet birimleri, depo vb. kullanımlar için bölümler yer alacak. İskelenin eni 7 metreyi, boyu 42 metreyi, yüksekliği ise 4 metreyi aşmayacak. İnşaat aşamasında ve işletme dönemlerinde çevresel değerlerin korunması açısından hava kalitesinin korunmasına dikkat edilecekken, su ve katı atık kirliliği yapılmayacak. Seyir emniyeti, can-mal güvenliği açısından her türlü tedbirlerin alınacağı iskelelerin inşası sırasında deprem riskine karşı yer ve bina etütleri de yapılacak. Yönetmelikler çerçevesinde gürültü kontrolü sağlanacak ve iskeleler İstanbul'a yakışır estetik güzellikte inşa edilecek.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.