Haberler

Ekümenopolis, Emek'te gösterilecek

Tarih: 18 Nisan 2011 Kaynak: Birgün
İstanbul Kültür Sanat Varyetesi, kapatılan Emek Sineması'nı yarın geri alacağını belirterek, herkesi İstanbul'un talan edilme sürecini anlatan Ekümenopolis filmini Emek Sineması perdesinde izlemeye davet etti.

İsyanbul Kültür Sanat Varyetesi'den yapılan yazılı açıklamada, Emek Sineması'nın iki yıldır kapalı olduğu hatırlatıldı. Açıklamada "Sinemanın da içerisinde bulunduğu ada yıkılıp yerine tıpkı sinemanın karşısındaki Demirören AVM gibi, dışı ‘tarihi eser' çakması, içi yaldır yaldır bir AVM yapılacak. Emek'ten geri kalanlar ise AVM'nin en üst katına defnedilecek" denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Emek Sineması, kentsel yenileme safsatası adı altında, İstanbul'u alışveriş, kültür ve kongre merkezi ve bol yıldızlı otel ile donatarak, kamuya ait ne varsa özelleştirerek pazarlanabilir hale getirme projesinin ne ilk ne de son kurbanı. İstanbul'un AVM'ler, plazalar ve rezidanslarla değiştirilen siluetiyle sadece evlerimizi, okullarımızı, sokaklarımızı, sinemalarımızı değil bireysel ve kolektif hafızamızı da kaybediyoruz yavaş yavaş..."

Emek Sineması'nda seyredilen ilk film kadar 1987'de yine burada gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamasının da unutulmadığı belirtilen açıklamada, "Hatırladığımız için bugüne sahip çıkıyoruz. Israr ediyoruz, ‘sadece Emek değil, bütün İstanbul bizim'diyoruz" denildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Bizler artık ellerimizden alınan mahalleleri ve kamu alanlarını ‘kaderlerine' terk etmek yerine onları kamu yararı adına geri alma zamanının geldiğini düşünüyoruz. Ticarileştirilen sanatsal ve kültürel üretime, özelleştirilen kamusal alanlara karşı kamusal müştereklere sahip çıkmanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu nedenle, alenen ilan ediyoruz, iktidarın keyfi hukuksuzluğuna karşı Emek Sineması'nı geri alıyoruz! Herkesi 30. İstanbul Film Festivali'nde ulusal yarışmaya katılması ‘uygun görülen' ilk belgesel olan ve İstanbul'un talan edilme sürecini anlatan Ekümenopolis filmini hep beraber Emek Sineması perdesinde izlemek için yarın saat 17.00'de Taksim Tramvay Durağı'nda buluşarak Yeşilçam Sokak'a beraber yürümeye ve Emek Sineması'nı kitlesel bir şekilde geri almaya davet ediyoruz." İsyanbul Kültür Sanat Varyetesi, bütün sinemacılara da "Gelin siz de filminizi yarın Emek Sineması'nda gösterin" çağrısı yaptı.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.