Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan 2B Barış Projesi

Tarih: 18 Nisan 2011 Kaynak: Yeni Asır
Milyonlarca yurttaşın sorununun bulunduğunu ifade eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, çözümü için CHP'nin bir proje geliştirdiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2B alanlarında, çevre ve orman kaygısını gözeten, devlet ile vatandaşlar arasındaki sorunları tümüyle sona erdirecek, bu çerçevede yapılaşmış alanlar ile tarımsal alanlardaki mülkiyet sorununu çözecek, orman köylülerini destekleyecek bir proje uygulayacağız. Projemiz, devlet ile vatandaşlar arasındaki temel uyuşmazlık alanlarında barışı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu nedenle projemize '2B Barış Projesi' adını verdik" dedi.

Sultanbeyli'de bir düğün salonunda basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, partisinin 2B Barış Projesi'ni açıkladı. 2B sorununun, milyonlarca yurttaşın sorunu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu ana kadar devam eden bu sorunun çözümü için CHP'nin bir proje geliştirdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 2B arazisi denilen orman niteliğini kaybetmiş yerlerdeki yerleşimler, tarım köylüsünün durumu, orman köylüsünün durumunun bütün ayrıntılarıyla projede değerlendirildiğine dikkati çekerek, mülkiyeti tartışmalı bu arazilerin sadece konut arazisi değil, üzerinde tarla, bağ, bahçe, zeytinliği olan arazilerin de bulunduğunu anlattı.

Sadece orman köylerinde 7 milyon yurttaşın bu sorunla karşı karşıya olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, 9 yıldır çözülmeyen bu sorunun çözümü için hazırladıkları projeyi, 2B sorununu en yoğun yaşayan Sultanbeyli'de açıklamayı uygun gördüklerini bildirdi.

"Uyuşmazlık çözülecek"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Buna biz, 2B Barış Projesi diyoruz. Yani devletle yurttaş barışacak, orman köylüsüyle barışacak. Köylü yurttaşımızın yıllardan beri kullandığı 2B arazisiyle ilgili devletle arasındaki uyuşmazlık çözülecek ve biz barışı sağlayacağız."

Konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, "CHP böyle bir önemli bir projeyi açıklarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Çılgın Projeyi' açıklaması bekleniyor. İki projeyi kıyaslar mısınız" şeklindeki soru üzerine şöyle konuştu:

"Bizim görevimiz, hedefimiz, amacımız, çılgın projeler peşinde koşmak değil. Biz vatandaşın yıllardır çözülmeyen sorunlarını çözmek istiyoruz. 2B çözülmedi. 1980'lerden bu yana çözülmedi. Biz çözüyoruz Barış Projesi ile... Yoksulluk çözülmedi, biz çözüyoruz Aile Sigortası projesi ile... Taşeron işçilerin durumu çözülmedi, biz çözüyoruz taşeron işçi projesi ile... Gençlerin askerlik sorunu çözülmedi, biz çözüyoruz Askerlik Projesi ile... Bizim projelerimiz, yıllardır sürüncemede kalan sorunları çözmeye yöneliktir."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.