Haberler

AKP'li başkan ilk önce çöp döktü, sonra suyunu içti

Tarih: 27 Nisan 2011 Kaynak: Cumhuriyet
Isparta'da koruma altındaki Eğirdir Gölü'nün kıyısına çöp döküldüğü haberlerinin ardından Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, basın mensuplarının önünde gölün suyunu içti. Isparta Çevre İl Müdürlüğü'nün toplu balık ölümleri nedeniyle araştırma başlattığı gölde daha önce çöplük alan oluşmuş, çevre katliamına sivil toplum örgütleri sert tepki göstermişti.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eğirdir Gölü'nü Isparta'nın misafir odası olarak değerlendirdi. Manzaranın eşsiz olduğunu vurgulayan Özmeral, gölü dünyaya açılan bir pencere olarak gördüğünü ve ona ''gözü gibi baktığını'' söyledi.

Geçmişe göre gölün ve çevresinin daha temiz olduğunu ileri süren Özmeral, Eğirdir'e ait çöplerin Isparta'daki Koçtepe mevkisindeki çöp depolama alanına götürüldüğünü ve ilçe sınırlarında hiçbir yere çöp atılmadığını aktardı. Ancak açık alanlara, bilgisi dışında değişik maddelerin atılmış olabileceğini savunan Özmeral, bunlara karşı da duyarsız kalmadıklarını aktardı.

Basında yer alan haberlerin ardından göl kenarındaki mevcut alanda çöplerin çöp depolama alanına gönderildiğini ve alanın temizlendiğini söyleyen Özmeral, bundan sonra böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Eğirdir Gölü'nün suyunun temiz olduğunu belirten Özmeral, bunu kanıtlamak için basın mensuplarının önünde gölden su içti. Daha önce de Eğirdir Gölü'nün suyunu içebileceğini basın mensuplarına anlattığını ifade eden Özmeral, ''Huzurunuzda gölümüzün suyunu rahatlıkla içebildik, çünkü bu su, Isparta'ya verdiğimiz su'' diye konuştu.

Isparta Belediyesinin de içme suyu olarak Eğirdir Gölü'nü kullandığını hatırlatan Özmeral, suyun temizliğinden emin olduklarını, göle kirletici maddelerin atılmasını hiçbir zaman kabul etmediklerini, bu konuda affedici olmayacaklarını söyledi. Göreve geldiği günden itibaren gölün korunması adına gereken çalışmaları yaptığını aktaran Özmeral, ''Bırakın bir çöp atmayı, gölün doldurulmasına dahi göz yummuyoruz. Çünkü gölümüz bizim için gözümüz kadar kıymetli'' dedi.

Özmeral, gölün çevresinde sadece Eğirdir'in bulunmadığını da belirterek, diğer ilçelerin de aynı hassasiyeti göstermelerini istedi.

Ülkenin sayılı içme suyu kaynaklarından, Isparta Valiliği ile TÜBİTAK tarafından 3 yıl önce koruma eylem planı harekete geçilen Eğirdir Gölü'nün kıyısının çöp atıklarına maruz kaldığı tespit edilmiş, basında yer alan haberlerin ardından Eğirdir Belediyesi ekiplerince çöp alanında temizleme çalışmalarına başlanmıştı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.