Haberler

"Çılgın proje" açıklanıyor

Tarih: 27 Nisan 2011 Kaynak: NTVMSNBC
Herkesin merakla beklediği 'çılgın proje'yi Başbakan Erdoğan bugün açıklayacak. Proje için birçok tahmin ortaya atılsa da hiçbiri doğrulanmadı. Hıncal Uluç'a göre şifre 'Dünya' kelimesinde saklı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sır gibi sakladığı ve herkesin merakla beklediği 'çılgın proje' bugün saat 11.00'de açıklanıyor.

Erdoğan "İstanbul projesi olacak" dediği projeyi animasyonlar ve slaytlarla kamuoyuna tanıtacak.

Şimdiye kadar basında öne çıkan projeler şöyle:

Haliç'e Mega Kanal: Bu projeyle ortaya dev bir ada çıkacak. Türkiye'nin 3. büyüğü olacak bu ada Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerini içine alacak. Haliç'in devamında 15-20 kilometrelik bir kanalla bu ada Büyükdere'de Boğaz ile buluşacak.

Uygarlıklar Köprüsü: Çeşitli şirketlere danışmanlık hizmeti veren Murat Şaylan'ın blogunda yer verdiği bu projenin, Boğaz'ın iki köprüsünün arasına yapılması öngörülüyordu. Avrupa ve Anadolu yakalarında 4 ayak olacak. Bu ayaklar ortada, Boğaz'ın üstünde birleşecek ve büyük bir dairesel alan oluşacak. İstanbullular yürüyerek bu ayaklardan ortadaki geniş alana ulaşabilecek, burada yemek yiyip gezinti yapabilecek.

Ataşehir'e Selimiye: Bu alternatiflerin dışında, Mimar Sinan'ın Edirne'de yaptığı Selimiye Camii'nin birebir Ataşehir'de inşa edilmesinin "Erdoğan'ın çılgın projesi" olduğu da iddia edilmişti.

İLK ULUÇ YAZMIŞTI
'Çılgın proje'yi gündeme ilk Hıncal Uluç getirmişti. Başbakan'la telefon görüşmesi yapan Uluç köşesinde şunları yazmıştı: "İki cümle ile projenin adını söyledi. Telefon elimde dondum kaldım.. Bu İstanbul konusunda bugüne dek duyduğum en çılgın proje.. Biri bana "Bin proje say" dese, bin gün izin verse aklıma gelmez. Öyle çılgın.

Bu projeyi, bir TV canlı yayınında Türk ve Dünya (Dünya.. Bu sözcüğe dikkat edin. Şifre o.) kamuoyuna açıklamak Başbakanın hakkı.."

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.