Haberler

Eşsiz bir hayvanat bahçesi projesi

Tarih: 27 Nisan 2011 Kaynak: Haber Türk Yazan: Selin Kunt
Her kıta orjinal yapısı ve ekosistemi ile ayrı ayrı temsil ediliyor.

St. Petersburg şehri artan nüfusu, gelişen mimarisi ve klasik kent sorunları nedeniyle kalabalık arasında sıkışıp kalan eski hayvanat bahçesini yenilemek için dünya çapında bir proje yarışması düzenledi.

Yarışmayı kazanan The Primorskiy Zoological Park, hayvanat bahçesi kavramına tamamen farklı bir bakış açısı getirdi.

Şehrin dışında 300 hektarlık bir arazide yer almak üzere yer alacak projede farklı kıtalardan getirilen hayvanların hem doğal ortamlarında barınmaları, hem de hapiste gibi görünmeden korunaklı bir şekilde yaşamaları öncelikli amaç olmuş.

Hayvanat bahçesinden ziyade muhteşem bir doğal parkın ve mimarinin sanatsal boyutunun birleşimi olan bu projede farklı bölümlerin Güneydoğu Asya, Afrika, Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Avrasya'yı temsil etmesi planlanmış.

Her bi kıtayı bir ada olarak konumlandıran projede su çok önemli bir yer tutuyor. Bu adalar her kıtanın kendi ekolojik özelliğini, yansıtacak. Kuzey Amerika ve Avrasya'yı ayıran adaların arasında Kuzey Kutbu'ndan getirilmiş gerçek buzul parçaları kullanılacak.

Baloncuk şeklinde inşa edilecek bölümler pek çok çeşitli hayvan cinsini barındıracak ve cam ile çelik kullanılarak yapılacak. Elbette tüm bunlar yapılırken kullanılacak arazinin doğal şartlarına ve bitki örtüsüne saygılı davranılacak ve buradaki ekosistem korunacak.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.