Haberler

Sanatçıların "çılgın proje" beklentisi: Trafik problemi çözülsün

Tarih: 27 Nisan 2011 Kaynak: Zaman Yazan: Dilek Hayırlı, Elif Akdeniz


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mega kent İstanbul'la ilgili sır gibi sakladığı ve herkesin merakla beklediği 'çılgın proje'yi bugün açıklıyor.

Ne varki yediden yetmişe herkesin projeyle ilgili bir fikri var. Tüp geçit, iki yeni şehir, köprü gibi. Biz de sanat dünyasının ünlü isimlerine Başbakan'ın çılgın projesini sorduk. Sanatçılarımız İstanbulluların kâbusu olan trafik probleminin çözülmesini istiyor. Görüşlerini Twitter'dan paylaşan oyuncu Ebru Cündübeyoğlu, "İstanbul için çılgın proje, arabaların yarısının trafiğe çıkışının yasaklanması olabilir. Ya da daha çılgını, araba kullanımı yasaklansın."diyor. Aralarında kendi çılgın projesini sunanlar da yok değil. Usta tiyatrocu Haldun Dormen şehrin tarihî silüetinin bozulmamasını isterken, oyuncu Zafer Algöz, "Bence çılgın proje, Avrupa'nın en büyük kültür kompleksini kurmaktır." yorumu yapıyor.

Haldun Dormen/Tiyatrocu: Başbakan'ın projesi hakkında bir fikrim yok. Ama İstanbul için yapılabilecek en çılgın proje, onun tarihî yapısını korumaktır. Benim tek arzum, eski yapıların yıkılmaması.

Ediz Hun/Oyuncu:
İstanbul, nüfusu 15 milyonu geçen birkaç şehirden biri. Bu kadar büyük bir şehri tek merkezden yönetmek çok zor. Benim kanaatime göre İstanbul, iki merkezden idare edilmeli. Başbakan da projenin iki farklı şehir olabileceği sinyalini verdi. Biri Kartal, biri Silivri.

Behzat Uygur/Oyuncu:
Ben de merakla bekliyorum çılgın projeyi. İstanbul'un dertlerini halledecek projelerdir. Göçle ilgili meseleler veya trafik konularıdır diye düşünüyorum. Ama benim bir öngörüm yok. Zaten projem olsaydı ben başbakan olurdum...

Birol Güven/Senarist:
En çılgın proje, İstanbul'un trafik probleminin çözülmesidir.

Zafer Algöz/Oyuncu:
İstanbul'un trafik sorununu çözmek maksadıyla köprülerin sayısı artırılmak istenebilir. Ancak bana göre yapılabilecek en çılgın proje, İstanbul'a Avrupa'nın en büyük kültür kompleksini kazandırmaktır.

Burcu Güneş/Şarkıcı:
İstanbul'un 2 yakasındaki ilçelerin il yapılması; Silivri ve Kartal. Çılgın proje tüp geçit veya 3. köprü ile ilgili de olabilir.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.