Haberler

Fatih Altaylı "Arap zenginleri arsaları kapatmıştı zaten"

Tarih: 27 Nisan 2011 Kaynak: Dipnot
Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı "Çılgın Projeyi" Habertürk televizyonunda değerlendirdi.

Murat Bardakçı, Karadeniz ve Marmara'yı bağlama projesinin yeni olmadığını, bunun 4 kez denendiğini ve projenin aslında Sokollu'nun projesi olduğunu ama o zamanki teknolojinin yetersizliğinden dolayı yapılamadığını söyledi.

Fatih Altaylı ise "Kanal İstanbul Projesi'nin, maden ocaklarından bahsedildiği için Eyüp sınırları içinde olabileceğini. Kanalın Gümüşdere'den aşağı doğru inilebilinir ve Küçükçekmece Gölü'ne doğru çıkabileceğini"söyledi.

Altaylı'nın beklide en çarpıcı açıklaması, o bölgelerdeki arazilerin şimdiden kapatılmış olduğu ve arazilerin çoktan Arap zenginleri tarafından alınmış olduğunu belirtmesiydi.

Altaylı sözlerine; "oralarda da pek çok araziyi kapatmış vaziyetteler. Yatırımcıların o bölgeye götürülüp gezdirildiğini biliyoruz. Biz orada Venedik türü kanallar yapılacağını duymuştuk. Arap yatırımcıların ilgi gösterdiğini biliyoruz. Havalimanı ise büyük ihtimalle Karadeniz kıyısında olacak. Buradan en iyi durumda olacaklar gemiyle petrol taşıyan şirketler. Başbakan'ın dediği gibi gemilerin beklemeden dolayı verdikleri 1,4 milyar dolar maliyet var. Demek ki petrol şirketleri 1,4 milyar dolar para kazanacaklar. O zaman bu paranın bir kısmını bize verecekler. " diyerek devam etti.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.