Haberler

Yapı Fuarı, ziyaretçilerini ağırlıyor

Tarih: 28 Nisan 2011 Kaynak: Dünya
27 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarda bu yıl, 'Konuk Ülke Rusya' projesi ve 'EKODünya Fuarı' etkinliği var.

Yapı Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 34.'sü düzenlenen Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından sektör liderlerinin katıldığı törenle açıldı.

27 Nisan - 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar bu yıl, 81 bin metrekare alanda, bin 100 katılımcı firma ve 110 bin ziyaretçiyle buluşturuyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir
Fuarın açılında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, finans krizine rağmen inşaat sektörünün 2010 yılında büyüdüğünü belirterek, sektörün toplam GSMH içerisinde 1. sırayı aldığını vurguladı.

İnşaat sektörünün, ekonominin hızlı büyüme veya şoklarına karşı regüle edici bir sektör olduğunu belirten Demir, fuarda konuk ülke olarak Rusya'nın bulunmasının çok anlamlı olduğunu sözlerine ekledi.

Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer
Bu tür uluslararası fuarların sadece ürünlerin sunumu amacıyla hazırlanmadığına dikkat çeken Açılışta konuşan Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer ise fuarların hem yön bulmak hem de konu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak ve aynı zamanda ülkelerarası irtibatı kurmak kapsamında önem teşkil ettiklerini ifade etti.

Yılın en iyi ürünü belli oldu
Bu arada Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü" ile Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da Türk yapı sektörünün en iyi yapı malzemesi de seçildi. Altın Çekül "Yapı Ürün Ödülü"ne Seranit DLC Yeni Nesil Seramik Isıtıcı Sistemi ürünü ile Seranit firması değer bulunurken, Gümüş Çekül "Yapı Ürün Ödülü"nü de "Sukar Düzayak Duş Sistemi" ürünü ile Sukar firmasına verildi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.