Haberler

İzmir, geleceği en parlak görülen kent

Tarih: 28 Nisan 2011 Kaynak: Milliyet Ege


Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye'de 29 kentte üçbinden fazla işadamıyla görüştü, istatistikleri değerlendirdi. Beş ayrı kategoride alınan ortalamaya göre İzmir, geleceği konusunda en fazla umut beslenen kent oldu.

Boğaziçi Üniversitesi ile MasterCard, Frekans Araştırma Şirketi'nin katkısıyla, kentlerin geleceğe yönelik performanslarını ele alan farklı bir araştırma yaptı. Türkiye 29 ayrı bölgenin merkezi illeri değerlendirmeye alındı.

Araştırma, yalnızca kapı kapı dolaşıp anket yapılmadı. Önce 81 ilin tüm istatistiki verileri, tek tek incelendi. Daha sonra büyüklü küçüklü her sektörden 3 bin 165 yöneticiyle görüşme yapıldı. Araştırma, istatistiki verilerin de ışığında iş dünyasının kendi illeriyle ilgili geleceğe bakışını ortaya koydu. Ekonomik performans dışında Türkiye'nin en başarılı şehri, İzmir çıktı. Körfez hakkındaki algılama çevre konusundaki puanımızı düşürdü.

Turizm ve ticaret umudu

İş dünyasının üst düzey yöneticileri, şehirde turizm, tarım ve ticaret alanında ileride önemli gelişmeler olacağını düşündüklerini ortaya koydu. Bu gelişmelerin, şehrin şu anda istenilen düzeyde görülmeyen ekonomik performansını daha da ileriye taşıyacağı ve yaşam kalitesini artıracağı da düşünülüyor. Araştırmaya göre İzmirliler çocuklarının İzmir'de yaşamasını istiyor, şehri kültür, sanat, eğlence, kadınların iş hayatına katılımı ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi alanında Türkiye genelinden daha iyi buluyor.

İzmir, sürdürülebilirlikte 6., ekonomik performansta 7., sosyal performansta 2., çevre performansında 13., yaşam kalitesinde de 3. sıraya yerleşip toplamda ilk sırayı aldı.

İstanbul geride

Türkiye'nin sürdürülebilirlik açısından parlayan illeri Eskişehir, Kayseri ve Konya. Sürdürülebilirlikte, 29 il arasında 24'üncü sırada yer alan İstanbul, çevre performansında 15, ekonomik performansta 22, sosyal performansta Ağrı'nın bir sıra önünde 28 ve yaşam kalitesinde 22'nci sırada yer almış. Bu da gösteriyor ki, Türkiye'nin ekonomik kalbi olarak görülen İstanbul, iş dünyasına hemen hemen hiçbir alanda gelecek vaadetmiyor.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.