Haberler

Türkiye, bir heykelin idamına tanıklık ediyor

Tarih: 28 Nisan 2011 Kaynak: Birgün
Kars'taki ‘İnsanlık Anıtı'nın kaldırılması çalışmalarına yeniden başlandı. Dün sabah saatlerinde başlayan çalışmalarda heykelin ilk olarak baş kısmı kesildi. Erdoğan'ın ‘ucube' olarak nitelediği ‘İnsanlık Anıtı'nın kaldırılması işini alan firma, çalışmalara başladı. Anıtın kesim işlerinde kullanılacak elmas ucun kırılması, havanın kararması ve şiddetli rüzgâr nedeniyle yetkililer, teknik eksikliklerin giderilmesinin ardından, heykeli kaldırma çalışmalarına sabah saatlerde yeniden başladıklarını belirterek, heykeldeki kesim işleminin sürdüğünü bildirdi. Heykelin ilk olarak baş kısmı kesildi. İki insan figürlü anıtın 18 parça halinde kesileceği, anıtın parçalarının daha sonra kamyona yüklenerek belediyenin belirleyeceği bir bölgede muhafaza edileceği öğrenildi.

"Ödül için sevinemiyorum"

Önceki gün sahiplerini bulan 16. Sadri Alışık Ödülleri'nde törene damgasını vuran konulardan biri de ‘İnsanlık Anıtı'ydı. Onur Ödülü'ne layık görülen Genco Erkal ödül almasına rağmen büyük bir burukluk içinde olduğunu belirtti. Erkal, "Ödül aldığım için sevinemiyorum. Zira AKM hâlâ kapalı. Muammer Karaca tiyatrosu 5 yıldızlı bir otele çevrilmek isteniyor. Başbakan istedi diye heykeller yıkılıyor. Sanatçılara saldırılıyor" diye konuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.