Haberler

Krize rağmen yapılan 4 projeden biri oldu, Baytur'a ödül getirdi

Tarih: 29 Nisan 2011 Kaynak: Akşam Yazan: Aylin Löle
Baytur İnşaat'ın Samsung'la birlikte Dubai'de yaptığı 31 ve 37 katlı iki kuleden oluşan Boulevard Plaza, önemli gayrimenkul fuarı CITYSCAPE'den 'İnşa edilmiş en iyi ofis-ticaret merkezi' ödülü kazandı.

Çukurova Holding iştiraklerinden Baytur İnşaat'ın Samsung'la birlikte dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'nın hemen yanına inşa ettiği Dubai'deki Boulevard Plaza, ödülle taçlandırıldı. Dubai'nin yeni 'alamet-i farikaları' arasında gösterilen, 37 ve 31 katlı iki kuleden oluşan Boulevard Plaza'ya, gayrimenkul sektörünün en prestijli fuarları arasında yer alan CITYSCAPE 2011 kapsamında 'Best Built Office&Commercial Building' (İnşa edilmiş en iyi ofis-ticaret merkezi) dalında ödül verildiğini belirten Baytur İnşaat Taahhüt A.Ş. CEO'su Oktay Yavuz, 'tamamlanmış bir proje'ye ödül alan ilk Türk firması olduklarını söyledi. Körfez ülkeleri ve Ortadoğu bölgesini kapsayan bu ödülün önemine dikkat çeken Yavuz, daha önce Katar'da hayata geçirdikleri İslam Eserleri Müzesi'yle de ödül aldıklarını hatırlattı.
31 ve 37 katlı iki kuleden oluşan Boulevard Plaza'yla ilgili olarak çalışmaya 2007 yılı Şubat ayında başladıklarını belirten Yavuz, projenin büyüklüğünün 220 milyon dolar olduğunu ifade etti. Boulevard Plaza'nın, 200 bin metrekare kapalı alanı, 110 bin metrekare otoparkı ve 92 bin metrekare ofis alanı bulunduğunu dile getiren Yavuz, 'Projenin hem dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'nın hemen bitişiğinde olması hem lokasyon olarak hem de görsel olarak Burj Khalifa'yı tamamlaması çok önemli. Samsung'la birlikte hayata geçirdiğimiz Boulevard Plaza, Dubai'nin 'landmark' binaları arasında gösteriliyor' diye konuştu.

Boulevard Plaza'nın künyesi
- Boulevard Plaza, 31 ve 37 katlı iki kuleden oluşuyor.
- İnşaat sırasında 2 bin 500 kişi istihdam edildi.
- 10.5 milyon adam/saat görev yaptı.
- Dış cephede 10 bin adete yakın cam panel kullanıldı.
- Projede 120 bin metreküp beton ve 25 bin ton inşaat demiri harcandı.

Palmiye Adası'nda yaşamı en önce Baytur başlatmıştı
BAYTUR İnşaat, daha önce Dubai'de yapılan Palmiye Jumeirah Adası'nda aldığı inşaat projesini de en erken teslim eden şirket olmayı başarmıştı. Kalite ve sürat açısından önemli bir fark yarattıklarını belirten Oktay Yavuz, 10 apartman bloğundan oluşan 1244 dairenin yapımının 202 milyon dolara mal olduğunu hatırlattı. Yavuz, Baytur'un Palmiye Jumeirah Adası'nda yaşamı başlatan ilk şirket olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Dubai'deki kriz bile vız geldi
Boulevard Plaza'nın çok önemli bir özelliğine daha dikkat çeken Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Hatırlanacağı üzere, Dubai'de çok büyük bir kriz yaşandı. Samsung'la aldığımız 2008'de sözleşmesini imzaladığımız fuar merkezi projesi kriz gerekçesiyle fesh edildi. Boulevard Plaza, yine Samsung'la aldığımız Dubai'deki bir diğer işimizdi. Dubai hükümetinin o dönem yapımını planladığı yaklaşık 25 büyük proje vardı. Kriz nedeniyle bu 25 projeden sadece 4'ünün yapımına devam edilmesine kararı verildi. Bu 4 projeden biri de Boulevard Plaza oldu. Bu açıdan da bu proje çok önemli.'

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.